Alle onze wijnen van de Corvina druif


CANTINE LENOTTI LE OLLE - BARDOLINO CLASSICO SUPER
Italië - Veneto ►   Bardolino Classico Superiore "Le Olle" valt onder de hoogste kwaliteitseisen van de DOCG. Bij de wijnbereiding wordt een deel van de druiven gedroogd, waardoor meer concentraat bereikt wordt. Lenotti toont h ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CANTINE LENOTTI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA CLASSIC
Italië - Veneto ►   Deze delicate rode dessertwijn is zeer verfijnd. Hij heeft een subtiele balans tussen suikers en zuren waardoor hij niet zwaar is, maar toch aangenaam zoet. De wijn geurt rijk naar kersenjam en smaakt ook zo ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CANTINE LENOTTI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSIC
Italië - Veneto  ►   Deze topwijn uit de Valpolicellastreek is droog en fluwelig. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een ec ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI BARDOLINO CLASSICO
Italië - Veneto ►   Deze helderrode wijn is één van de klassiekers uit Italië. Hij is toegankelijk, aangenaam soepel en heeft een klein tintel op de tong. De frisse zuren en het rode fruit in deze wijn maken hem een echte allem ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI LE CROSARE - VALPOLICELLA CLASSICO
 Italië - Veneto ►   Le Crosare Ripasso van Cantine Lenotti krijgt een speciale bereidingswijze: de tweede gisting waarbij de schillen van de Amarone worden toegevoegd. De wijn krijgt daardoor meer kleur, smaak en kracht. Le Cr ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

De Corvina druif

Corvina (blauw): De Corvina druif komt al honderden, zo niet duizenden, jaren voor in de Veronese wijngaarden en is de voornaamste druif voor de Valpolicella, Amarone en Bardolino wijnen. Kenmerken van deze soort zijn de fruitige aroma's van aardbeien en kersen, de hoge zuurgraad en de lage fenolwaarden. De druif wordt soms overgeproduceerd, waardoor het resultaat slecht kan zijn met als gevolg wijnen met een niet al te beste kwaliteit die ook niet lang houdbaar zijn. Wanneer de Corvina wordt verbouwd op een vulkanische bodem die rijk is aan mineralen dan kan de druif heel geparfumeerd worden.