Alle wijnen van Villa Ponciago


VILLA PONCIAGO CHÂTEAU PONCIÉ - FLEURIE "LA SALOMI
Frankrijk - Beaujolais ►   Zeer intens van kleur met aantrekkelijke paarse reflecties.De neus is complex; mooi rijp met hinten van zwart fruit zoals bosbessen, zwarte kersen en bramen. Een weelderige, zachte smaak met minerale ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VILLA PONCIAGO FLEURIE LA RÉSERVE
Frankrijk - Beaujolais ►   Voor de Fleurie La Réserve gebruikt men de beste druiven van het wijngoed. De druivenstokken staan op een granieten bodem in de mooiste percelen. De wijn is helderrood en heeft een elegant bouquet met ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VILLA PONCIAGO MOULIN-Â-VENT "LES GRÈS" ROUGE
Frankrijk - Beaujolais ►   Diep karmozijn van kleur met paarse hinten. Een complexe en geurige neus met een indruk van noten, rode bessen en rozen. De wijn is harmonieus, evenwichtig en heeft structuur.   ♣ Druivenras ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Villa Ponciago , Beaujolais-Frankrijk

 

 

 

 

In het jaar 949 na Chr. schonk de eigenaar van Villa Ponciago zijn wijngaard aan de Abdij van Cluny met als doel zijn ziel te redden. Ruim duizend jaar later, toen de huidige eigenaar het domaine verwierf werd zijn doel om de ziel van het terroir te herontdekken. Een ambitie die heeft bijgedragen aan de geweldige renaissance van Fleurie met authentieke, subtiele en vooral heerlijke wijnen.

 

Het domaine telt 120 hectaren waarvan slechts 49 hectaren zijn beplant met druivenstokken. Het betreft hier de mooiste percelen, op de stijlste gedeeltes van de heuvels en met de beste ligging ten opzichte van de zon die het maken van top cuvées mogelijk maken. Voor de vinificatie worden de druiven ontsteeld en nog met de voeten getreden. Na een koude maceratie volgt een lange gisting om de subtiele aroma's te behouden. UItzonderlijke kwaliteit wordt hier nagestreefd... en behaald.

 

  • 120 hectare, waarvan 49 beplant met druivenstokken
  • Mooiste percelen op de steilste hellingen met de beste ligging
  • Uitzonderlijke kwaliteit wordt nagestreefd en behaald
  • Volgens traditionele rode wijn vinificatie gemaakt
  • Vinificatie met wijnvaten van Bouchard Père & Fils