Alle wijnen van Vicente Gandia


VICENTE GANDIA FUSTA NOVA MOSCATEL (0.5ltr)
Spanje - Valencia ►   De Fusta Nova Moscatel wordt gemaakt van de beste druiven van de Moscatel wijngaarden in het hart van de "Valencia Moscatel" sub-regio. De oogst is handmatig in de vroege ochtend met als doel de aromastoff ... (meer lezen)
vanaf € 7,05
VICENTE GANDIA CON UN PAR - ALBARIÑO
Spanje - Galicia ►   Deze Albariño heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus. De mooie zuurgraad zorgt voor ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA CON UN PAR - MONASTRELL PETIT VERDO
Spanje - Valencia ►   De wijn heeft een dieprode kleur met levendige tonen van violet. In de neus aroma's van zoet, rood fruit met veel frisheid en een vleugje kruiden. Het mondgevoel is intens en de afdronk lang. De Con un Par ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA NEBLA - VERDEJO
Spanje - Rueda ►   De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaatsmaakt voor de ochtendzon. Er wordt alles aan gedaan om de fruitaroma's te bewaren. De Verdejo ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA RIOJA RAIZA CRIANZA
Spanje - Rioja ►   De Rioja Raiza Crianza wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De wijn heeft een granaatrode kleur met in de geur rode confiture en donkere bessen maar ook vanille en licht balsamico ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA RIOJA RAIZA GRAN RESERVA
Spanje - Rioja ►   Na in totaal 5 jaar wordt deze Gran Reserva op de markt gebracht. Het is een duidelijk gerijpte rode wijn met in de geur balsamico, vanille en leer. De smaak is zacht met minerale tonen en een volle afdronk. ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA RIOJA RAIZA RESERVA
Spanje - Rioja ►   Na in totaal drie en een half jaar wordt deze Reserva op de markt gebracht. De wijn heeft een ontwikkelde rode kleur en een geur van lichte kruidigheid en vanille. De smaak is intens, een beetje zwoel met aar ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA VEREMA RIOJA CRIANZA
Spanje - Rioja ►   Na in totaal anderhalf jaar wordt deze Crianza op de markt gebracht. De wijn heeft een granaatrode kleur met in de geur rode confiture en donkere bessen maar ook vanille en licht balsamico. In de smaak komt d ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
VICENTE GANDIA NEBLA - TEMPRANILLO
Spanje - Ribera del Duero ►   Deze Ribera del Duero is een jonge Duero wijn, wel van meer dan 25 jaar oude stokken. Na de vinificatie volgt lagering gedurende 4 maanden op nieuw eiken vaten. De wijn heeft een zwaar diep zwartro ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
VICENTE GANDIA VEREMA RIOJA JOVEN TEMPRANILLO
Spanje - Ribera del Duero ►   De jonge Rioja wijn wordt zonder houtlagering op fles gebracht. Heeft een kersenrode kleur en aroma's van aardbeien, frambozen en bosvruchten. De smaak is fruitig en rond met een plezierig frisse a ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
VICENTE GANDIA VEREMA RIOJA RESERVA
Spanje - Rioja ►   Na in totaal drie en een half jaar wordt deze Reserva op de markt gebracht. De wijn heeft een ontwikkelde rode kleur en een geur van lichte kruidigheid en vanille. De smaak is intens en een beetje zwoel met a ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

Vicente Gandia, Spanje

 

 

 

 

Het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia werd in 1885 opgericht door Vicente Gandia. De startende onderneming hield zich bezig met de handel van wijn in vaten op de Europese markt. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles. De familie Gandia was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede en het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas volgden.

 

Een ander belangrijk wapenfeit was de verwerving van het Hoya de Cadenas Estate, 100 kilometer ten westen van Valencia. Dit 200 ha. grote Estate is een ecologisch paradijs en ligt in de DO Utiel-Requena. Op 800 meter hoogte bevinden zich de wijngaarden van Tempranillo, Bobal maar ook Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Deze wijngaarden profiteren van een microklimaat waarbij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt ter plaatse over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten van Frans Allier en Amerikaans Missouri eiken. Met de Hoya de Cadenas wijnen wordt ingezet op de verdere uitbouw op de internationale markt.

 

Het bedrijf, dat inmiddels gerund wordt door de vierde generatie in de vorm van Javier Gandia, heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun portfolio met wijnen uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat.

 

Vicente Gandia biedt vandaag de dag naast hun wijnen uit Valencia en Utiel-Requena dus een scala aan wijnen van andere Spaanse herkomsten. De filosofie van Vicente Gandia is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk en goed doordrinkbaar, altijd met een uitzonderlijk prijs-kwaliteitverhouding.

 

  • Familiebedrijf waar de 4e generatie (Javier Gandia) de leiding heeft
  • Het creëren van wijnen in de 10 meest prestigieuze appelaties van Spanje
  • Vicente Gandia bezit een eigen bodega genaamd Hoya de Cadenas
  • Als eerste in winery in Spanje bezit Vicente Gandia een eigen museum toegewijd aan kunst & wijn
  • Viering van 130 jaar wijn expertise in 2015