Alle wijnen van Valdespino


VALDESPINO REAL TESORO - FINO SECO
Spanje - Andalusië ►   Een licht droge sherry, scherp in de neus en bleekgeel van kleur. Lekker als aperitief en met allerlei soorten vis en zeevruchten.   ♣ Druivenras palomino fino   Art.nr 43987 ... (meer lezen)
vanaf € 7,50
VALDESPINO REAL TESORO - MEDIUM DRY SHERRY
Spanje - Andalusië ►   De Real Tesoro Medium Dry is een amberkleurige wijn, lichtzoet en mooi in balans. In de neus is de sherry complex met duidelijke tonen van hazelnoot.   Een complexe en goed gebalanceerde sherry ... (meer lezen)
vanaf € 7,50
VALDESPINO INOCENTE FINO DRY SHERRY (0.375ltr)
Spanje - Andalusië ►   De langdurige rijping geeft de Inocente meer complexiteit, structuur en concentratie. De sherry is strogeel van kleur, delicaat en complex, met duidelijke amandel tonen.    Delicaat en complex, ... (meer lezen)
vanaf € 8,95
VALDESPINO PEDRO XIMENEZ EL CANDADO (0.375ltr)
Spanje - Andalusië ►   De El Candado is zo'n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie ... (meer lezen)
vanaf € 10,45
VALDESPINO INOCENTE FINO DRY SHERRY
Spanje - Andalusië ►   Een langdurige rijping geeft de Inocente complexiteit, structuur en concentratie. De sherry is strogeel van kleur. Delicaat en complex, met duidelijke amandel tonen.   Zachte smaak, mooi rond en ... (meer lezen)
vanaf € 14,95
VALDESPINO TIO DIEGO AMONTILLADO DRY SHERRY
Spanje - Andalusië ►   De Tio Diego Amontillado heeft een gemiddelde leeftijd van meer dan 14 jaar! Deze Amontillado is amberkleurig. Zeer droge en brede smaak met evenwichtige zuren.   Een sherry met duidelijke impre ... (meer lezen)
vanaf € 16,95
VALDESPINO MOSCATEL PROMESA
Spanje - Andalusië ►   De sherry heeft een donkere amberkleur en een complex bouquet waarin kamperfoelie, sinaasappelschil, kruiden en chocolade terug te vinden zijn. Een volle en brede smaak met aantrekkelijke frisheid die wee ... (meer lezen)
vanaf € 17,75
VALDESPINO PEDRO XIMENEZ EL CANDADO
Spanje - Andalusië ►   Een prachtige donkere mahonie kleur. Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht met tonen van pruimen en een lange afdronk.   ... (meer lezen)
vanaf € 17,75
VALDESPINO DON GONZALO OLOROSO VOS SHERRY (0.375lt
Spanje - Andalusië ►   De kleur is mahonie en in de geur zijn tonen van karamel, geroosterde amandel, rozijnen en gedroogde abrikoos. De smaak is zeer intens, rond met fijne zuren en een minutenlange afdronk.   Heerli ... (meer lezen)
vanaf € 20,55
VALDESPINO DON GONZALO OLOROSO VOS SHERRY
Spanje - Andalusië ►   De kleur van deze VOS Sherry is mahonie en in de geur vind je tonen van karamel, geroosterde amandel, rozijnen en gedroogde abrikoos. De smaak is zeer intens, rond met fijne zuren en een minutenlange afdr ... (meer lezen)
vanaf € 35,20
VALDESPINO PALO CORTADO VIEJO C.P. DRY SHERRY
Spanje - Andalusië ►   De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk waarin vanille, gedroogde vijg en kruiden verweven zijn. ... (meer lezen)
vanaf € 35,20

Valdespino, Jerez-Spanje

Valdespino is één van Spanje’s oudste sherryproducenten. De familie is meer dan 700 jaar actief geweest in de wijnbouw. Sinds 1999 maakt Bodegas Valdespino onderdeel uit van Grupo Estévez. Dit is ook een familiebedrijf met onder andere belangen in Bodegas Hijos de Rainera Pérez Marín in Sanlúcar. De Macharnudo Alto wijngaard, die ruim 56 hectare groot is, staat beplant met de palomino fino. Valdespino is hiermee de enige die in Jerez Single Vineyard sherry’s maakt.

 

De witte bodem waarop de palomino druif het best gedijt heet “albariza” en is erg kalkrijk. Deze grond is bij uitstek geschikt om water vast te houden wat handig is in periodes met langere droogtes. Ook in de manier van de productie van zijn sherry’s is Valdespino kwalitatief onderscheidend: alle Valdespino sherry’s worden in gebruikte, houten vaten gefermenteerd (wat veel meer werk oplevert dan het gebruik van RVS zoals alle andere producenten tegenwoordig doen). Valdespino hanteert voor zijn sherry’s tevens een langere lagering dan wettelijk is voorgeschreven. Zo weten zij hun producten op hun eigen, kwalitatief hoge niveau te houden.

 

  • Opgericht in 1875
  • Enige bodega met Single Vineyard Sherry's
  • Enige bodega die haar sherry fermenteert in eikenhouten vaten
  • Enige Fino Inocente die wordt gemaakt uit 10 criaderas
  • Winery 's in 3 D.O. steden