Alle wijnen van Stags' Leap


STAGS' LEAP STAGS' LEAP - CHARDONNAY
 Verenigde Staten - Napa valley ►   Het verleidelijke aroma van kamperfoelie begroet de neus, gevolgd door geur van groene appel en sinaasappelschil in de smaak. Het mondgevoel is vol en romig.   ♣ Druivenras chardonn ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
STAGS' LEAP THE LEAP - CABERNET SAUVIGNON
Verenigde Staten - Napa valley ►   Opent met complexe aroma's van zwarte kersen, donkere chocolade, kruidnagel en een hint van koffie. De structuur is vol en compact met harmonieuze tinten van bramen, zwarte bessen, vanille en ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Stags' Leap, Napa Valley-Verenigde Staten

 

 

 

 

Stags' Leap betekent 'de sprong van het hert'. De naam van dit in 1893 opgerichte Amerikaanse wijnhuis is ontleend aan een inheemse legende over een heroïsch hert dat ooit over een enorme afgrond sprong om aan een groep jagers te ontsnappen.

 

De wijngaarden van Stags' Leap worden omringd door de Stags Leap Palissades: een bergketen die zorgt voor een zeer gunstig microklimaat. Voeg daarbij nog een vruchtbaar terroir - met een mengeling van klei, leem en vulkanische resten -−en het mag niet verbazen dat dit subdistrict van Napa Valley als eerste werd bekroond met de Amerikaanse 'appellation' AVA (American Viticultural Area's).

  • Een merk met een prachtig legendarisch verhaal
  • Een van de eerste Californische wijnbedrijven
  • Het allereerste gebied met AVA-predicaat
  • Zeer gunstige bodemsamenstelling Cabernets hoog gewaardeerd, ook door Wine & Spirits Magazine