Alle wijnen van Schloss Reinhartshausen


SCHLOSS REINHARTSHAUSEN ERBACHER HOHENRAIN RIESLIN
 Duitsland - Rheingau►   Deze wijn wordt getypeerd als feinherb: hetgeen men vroeger aanduidde met halbtrocken. Een geur van bloesem en rijp fruit. De fijne zuren en het goed geïntegreerde restzoet harmoniëren en de afdronk is ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN ERBACHER MARCOBRUNN - RIES
 Duitsland - Rheingau►   Rheingauer Riesling in optima-forma uit een topjaar. Geconcentreerde, nog wat terughoudende neus met citrus en mineralen, gebaat bij beluchten (karafferen). Intense, uitwaaierende smaak met alles erop e ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN HATTENHEIMER NUSSBRUNNEN -
Duitsland - Rheingau ►   Jonge Riesling pur sang! Kruidig en tegelijkertijd zeer verfijnd van structuur. Expressieve neus met perzik, citrusfruit, kruidigheid en mineralen. Fruitige aanzet gevolgd door pittige mineralen en aang ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN INSEL WEISSBURGUNDER & CHA
Duitsland - Rheingau ►   Een zeer karakteristieke wijn waarin de combinatie van de weissburgunder en chardonnay een zeer fruitige, florale en elegante wijn voortbrengt met veel finesse. Het romige van de chardonnay en het fruit ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN RIESLING FEINHERB
Duitsland - Rheingau ►   In deze fonkelend gele wijn komt, kenmerkend voor veel Rieslings, de zogenaamde goût de pétrol voor.Het is een vriendelijke, milddroge wijn met fruitige en florale aroma's. Het frisse zoetje maakt de af ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN RIESLING TROCKEN
Duitsland - Rheingau  ►   In de wijn treft men het typische Riesling bouquet aan, dat in de smaak gecompleteerd wordt door een mooi samenspel van fruit en zuur, waaruit blijkt over welk een potentieel deze wijn beschikt. De bas ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
SCHLOSS REINHARTSHAUSEN ERBACHER SCHLOSSBERG - RIE
Duitsland - Rheingau ►   Deze Riesling is een prachtig voorbeeld van een door botrytis aangetaste auslese. De wijn is elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en rozijnen met een fluwelen afdronk als slota ... (meer lezen)
vanaf € 42,95

Schloss Reinhartshausen, Rheingau-Duitsland

 

 

 

 

De Nederlandse prinses Marianne, oudste dochter van Koning Willem I, kocht Schloss Reinhartshausen in 1855 en maakte het tot een centrum van cultuur. Dit historische, adellijke wijngoed ligt in het hart van de Rheingau, al eeuwen hét Duitse Rieslinggebied.

 

Riesling beslaat zo'n 85% van de aanplant. Met zijn meer dan 80 hectare wijngaarden is dit het grootste domein in privé-bezit van de Rheingau. Er zijn fantastische bezittingen bij, die mooie wijnen opleveren, met als vlaggenschip de Erbach Marcobrunn Erstes Gewächs.

 

  • Domein in 1852 gekocht door Prinses Marianne
  • 77 ha 1ste klas wijngaarden
  • Nederlandse achtergrond
  • In het bezit van wijngaard, op een eigen eiland in de Rijn
  • Bakermat van minerale Weissburgunders