Alle wijnen van Ruffino


RUFFINO PINOT GRIGIO - LA SOLATIA
Italië - Toscane ►   De kleur is diep geel met gouden nuances. Aroma's van peer en pruimen. Het bouquet wordt verreikt met florale en noot-achtige tonen. De smaak is verfijnd, verfrissend en op een lekkere manier licht. De afdr ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
RUFFINO VIN SANTO DEL CHIANTI - SERELLE (0.375ltr)
Italië - Toscane ►   Het aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en gekonfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig. De wijn is aangenaam zoet, goed ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
RUFFINO BRUNELLO DI MONTALCINO - TENUTA GREPPONE M
Italië - Toscane ►   Herkenbare krachtige Brunello stijl met mooi verweven smaken van kruiden en zwarte peper met gulle fruittonen van onder andere cassis, pruimen en rijpe kersen. Een complex bouquet met levendige structuren e ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
RUFFINO CHIANTI CLASSICO - TENUTA SANTEDAME
 Italië - Toscane ►   Typische klassieke Chianti met een middelzware stijl en kenmerkende elegante fruitige tonen. Prettige zuren met het aardse sangiovese karakter in de aanvulling. Pruimen, tabak en koffie aroma's smelten sam ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
RUFFINO CHIANTI CLASSICO RISERVA DUCALE
 Italië - Toscane ►   De Riserva Ducale is het vlaggenschip van dit gerenommeerde wijnhuis, dat vooral bekend is vanwege zijn fraaie Chianti-wijnen. De wijn heeft een robijnrode kleur met typische nuances van kersen en rode bes ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
RUFFINO CHIANTI CLASSICO RISERVA DUCALE D'ORO
 Italië - Toscane ►   De wijn heeft een glinsterende, granaat rode kleur als hij jong is, met een lichter wordende kleur naar de spiegel als hij ouder wordt. De wijn heeft een zoetige, rijpe neus met amoureuze hints van viooltj ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Ruffino, Toscane-Italië

 

 

 

 

Het begon in 1877 toen de mannen Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Zij zagen in Toscane de ideale omgeving voor het maken van wijn en hebben de basis gelegd voor één van de meest bekende en geliefde Italiaanse wijngaarden in de wereld.

 

Ruffino heeft de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen en de laatste technieken in combinatie met een respect voor traditie. Gelegen in het prachtige Italiaanse landschap met de glooiende heuvels in Toscane, bezit Ruffino zeven landgoederen waar zij de beste wijnen uit de regio produceren. Ruffino produceert kwaliteitswijnen voor de echte fijnproevers, van moderne Toscaanse wijnen zoals Modus tot Italiaanse klassiekers zoals de Chianti Riserva Ducale.

 

  • 7 Eigen wijngoederen in 3 toonaangevende wijngebieden
  • Was hofleverancier van de Italiaanse Koninklijke Familie
  • Ruffine heeft de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie
  • Producent van moderne Toscaanse wijnen
  • D.O.C.G. Chianti status