Alle wijnen van Pascal Jolivet


PASCAL JOLIVET ATTITUDE PINOT NOIR
Frankrijk - Loire ►   Attitude Pinot Noir heeft een briljante, robijnrode kleur en elegante aroma's van rood fruit en bessen. In de smaak kruidige tonen en een goede balans tussen het rode fruit en de houttonen. 28 ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET ATTITUDE ROSÉ
Frankrijk - Loire ►   Attitude Rosé heeft een prachtig roze kleur met elegante tonen van rood fruit. De pinot noir geeft de wijn haar finesse en het fruit, de gamay zorgt voor power en de cabernet verzorgt de fruitigheid en str ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET ATTITUDE SAUVIGNON BLANC
Frankrijk - Loire ►   Jolivet koos de streek van de Loire Chateaux als herkomst voor deze wijn. Hier selecteerde hij perfect rijpe druiven, van kalkrijke bodem. "Attitude" heeft een frissse, zuivere smaak met een delicate nuanc ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET POUILLY FUMÉ
Frankrijk - Loire ►   Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken - de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET POUILLY FUMÉ - MONTAGU
Frankrijk - Loire ►   Domaine Montagu bezit ook wijngaarden op diverse hellingen aan de overkant van de Loire: in de Pouilly Fumé Appellatie. Hier staat ook Sauvignon Blanc die vroeger in deze contreien Blanc Fumé werd genoemd. ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET POUILLY FUMÉ INDIGÈNE
Frankrijk - Loire ►   Het is een karakteristieke Pouilly Fumé. Elegant, met een grote concentratie, langzame rijping, prachtig in balans en met een lange afdronk. Het is een zeer goede bewaarwijn, die tussen 3 en 5 jaar op zijn ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET SANCERRE BLANC
Frankrijk - Loire ►   Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken - de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET SANCERRE BLANC - "LES CAILLOTTES"
Frankrijk - Loire ►   Les Caillottes is een single vineyard Sancerre. Door de kwaliteitslat hoog te leggen is Jolivet in staat zeer natuurzuivere wijnen te maken. Werken met natuurlijke gistcellen, de tijd nemen om de vinificat ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET SANCERRE BLANC - MONTAGU
Frankrijk - Loire ►   De wijngaarden liggen verdeeld over kalkstenen bodem, kalkachtige klei en vuurstenen bodem. Door een mix van de Sauvignon Blancs uit deze diverse terroirs streeft Pascal Jolivet complexiteit en balans na. ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET SANCERRE ROSÉ
Frankrijk - Loire ►   De filosofie van Pascal Jolivet is uitsluitend met goed gerijpte druiven te werken en bij de vinificatie de natuur zijn beloop te laten. De Sancerre Rose heeft een licht rose kleur en rood fruit aroma's. H ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
PASCAL JOLIVET SANCERRE ROUGE
Frankrijk - Loire ►   Een mooie, robijnrode wijn met een typische Pinot Noir neus met tonen van frambozen en zwarte bessen. De smaak is fris, licht, kruidig en makkelijk te drinken. 28 ha eigen wijngaarden in Pouill ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Pascal Jolivet, Loire-Frankrijk

 

 

 

 

Pascal Jolivet is geboren en getogen in de Loire, waar zijn grootvader keldermeester was op Château de Tracy. In 1986 wist hij met een eigen bedrijf zijn droom te realiseren: het maken van zuivere en natuurlijke Sancerre en Pouilly-Fumé. Hij startte als handelaar, maar verwierf 28 hectare eigen wijngaarden in Pouilly-Fumé en Sancerre. Zijn uit 1991 daterende en spraakmakende kelders heeft hij alweer moeten uitbreiden. Zijn gevoel voor perfectie heeft in hoge mate bijgedragen aan zijn succes.

 

De wijnen van Pascal Jolivet vinden hun weg over de hele wereld en prijken in Frankrijk op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants. Een blijk van grote erkenning.

 

  • Familiebedrijf
  • 28 ha eigen wijngaarden in Pouilly-Fumé en Sancerre
  • Uitsluitend gebruik van eigen gisten/inheemse gisten
  • De wijnen van Jolivet prijken op veel wijnkaarten in sterren restaurants in Frankrijk
  • Druiven uit verschillende wijngaarden worden apart vergist