Alle wijnen van Nederburg


NEDERBURG HERITAGE HEROES - THE ANCHORMAN
Zuid-Afrika - Western cape ►   Bouquet geeft impressies van rijp fruit, vooral abrikozen en sinaasappelen, met florale tonen en een vleug van rozijnen en kruiden. De smaak is fraai in balans, fris en fruitig met een mooie miner ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG HERITAGE HEROES - THE BEAUTIFUL LADY
Zuid-Afrika - Stellenbosch ►   Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met verleidelijke impressies van zoete lychee en ananas die zich voortzetten in de smaak waarbij de zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tev ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG HERITAGE HEROES - THE BREW MASTER
Zuid-Afrika - Western cape ►   Schitterende Bordeaux-stijl blend. Donker, intens rood. Aroma's van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. De smaak is vol, klassiek en compl ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG HERITAGE HEROES - THE MOTORCYCLE MARVEL
Zuid-Afrika - Western Cape ►   Prachtige Rhône-stijl blend. Donker en intens rood van kleur. Een weelderig, zacht bouquet van heerlijke kruiden, bessen en gedroogd fruit. Een rijke, intense smaak volgt met rijpe, zachte tannine ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG HERITAGE HEROES - THE YOUNG AIRHAWK
Zuid-Afrika - western cape ►   Helder met licht groene en gouden schakeringen. Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn vergist is en gerijpt heeft. Zuiver, pit ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG THE MANOR - CABERNET SAUVIGNON
Zuid-Afrika - Western Cape ►   Robijnrode kleur met in het boeket een overvloed aan rijpe bessen e n donkere chocolade aroma's met nuances van eiken op de achtergrond. In de smaak krachtig met rijp fruit, krachtige tannines en ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG THE MANOR - CHARDONNAY
Zuid-Afrika - western cape ►   Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. 80% van de gefermenteerde wijn wordt op houten vaten gerijpt voor zes maanden. Het bouq ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG THE MANOR - CHENIN BLANC
Zuid-Afrika - Western Cape ►   De Chenin Blanc is de meest aangeplante witte wijndruif van Zuid-Afrika. Nederburg maakt er deze Manor Chenin Blanc van. De wijn is lichtgeel en heeft aroma's van witte perzik en abrikozen. In de ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG THE MANOR - SAUVIGNON BLANC
Zuid-Afrika - Western Cape ►   Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. In het bouquet van deze sauvignon blanc aroma's van passievrucht, groen gras, florale t ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
NEDERBURG THE MANOR - SHIRAZ
Zuid-Afrika - Western Cape ►   De druiven komen van wijngaarden rond Paarl, Durbanville, Philedelphia en Stellenbosch. Elke wijngaard heeft zijn specifieke karakter die de wijn structuur, fruit en kracht geeft. De wijn ligt 18 ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Nederburg, Western Cape-Zuid Afrika

 

 

 

 

Op 1 november 1791 werd de immigrant Philippus Wolvaart eigenaar van de Nederburg boerderij met 49ha wijngaarden. De boerderij ligt tussen de Berg en Palmiet rivieren, beter bekend als Paarl. Rond de historische boerderij liggen de kelders waar in de jaren dertig al wijn bij lage temperatuur werd vergist, voor die tijd revolutionair. Ook vandaag de dag worden de wijnen daar op eigentijdse manier vervaardigd. Traditie en talent gemixt met passie, precisie en geduld resulteert in klassiek gestructureerde wijnen met levendige fruitsmaken. Nederburg’s wijnen vol fruit en finesse worden wereldwijd beloond.

 

MEEST BEKROONDE WIJNMAKERIJ

Nederburg is de meest bekroonde wijnmakerij van Zuid-Afrika en heeft meer prijzen, trofeeën, medailles en onderscheidingen gewonnen dan welke andere wijnproducent. Nederburg is o.a. in 2011 uitgeroepen tot Winery of the Year door de Platter's Wine Guide. Nederburg is ook voormalig winnaar van de Zuid-Afrikaanse producent van het jaar op de International Wine & Spirit Competition. In eigen land is Nederburg twee keer uitgeroepen tot de meest succesvolle wijnmakerij op de Old Mutual Trophy Wine Show.

 

WIJNGAARDEN

Nederburg heeft niet alleen zijn eigen wijnstokken, maar profiteert ook van langdurige partnerships met de beste Kaapse wijnbouwers. Dit geeft hen toegang tot een scala aan een uitstekende kwaliteit druiven en waarbij zij optimaal gebruik maken van de variëteiten en het microklimaat. Alle wijnbouwers werken volgens de wijnbouwtechnieken van Nederburg waardoor een constante kwaliteit gegarandeerd is. WIJNMAKERSDe keldermeester, Razvan Macici werkt sinds 2001 bij Nederburg. Hij is opgeleid in zijn geboorteland Roemenië en heeft een Master in wijnmaken en werkte intensief in heel Europa voordat hij naar Zuid-Afrika ging. Hij wordt bijgestaan door Andrea Freeborough, een Zuid Afrikaanse wijnmaakster die haar sporen heeft verdiend bij de Bergkelder, Fleur du Cap.

 

  • Meest bekroonde wijnhuis van Zuid-Afrika
  • Enige Zuid-Afrikaanse wijnhuis in de Top 50 Most Admired Wine Brands
  • Opgericht in 1791, een van de eerste wijnbedrijven van Zuid-Afrika
  • Winemaker Andrea Freeborough, Women Winemaker of the Year 2010
  • Unieke wijnen in verschillende prijsranges