Alle wijnen van Masseria Altemura


MASSERIA ALTEMURA APULO BIANCO
Italië - Puglia ►   Een intens aroma van perzik, grapefruit en limoen en een opwekkend frisse smaak. Voor deze zonnige, zeer geurige wijn heeft men het oude, inheemse druivenras fiano gebruikt met 20% falanghina.   ♣ ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
MASSERIA ALTEMURA APULO ROSSO
Italie - Puglia ►   Diep robijnrood, geurt intens naar fruit, waarbij vooral pruimen en gedroogde kersen opvallen. Smaakt droog en rond, met een gemarkeerde fruitigheid. De Apulo Rosso is een op en top Salentinese rode wijn van ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
MASSERIA ALTEMURA FIANO SALENTO
Italië - Salento  ►   'Het Goud van Salento'. Diep strogeel van kleur, een ingetogen aroma van fruit, vooral perziken en bloemen met een zowel zachte, rijke als ook frisse smaak die aan abrikoos herinnert.   ♣ Druiven ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
MASSERIA ALTEMURA NEGROAMARO SALENTO
Italie - Salento ►   Gul, hartverwarmend, gloedvol en met een uitstekende structuur. Rozen, rijp rood fruit (kersen), aardbeienconfiture, rozemarijn, koffie en cacao en een lichte kruidigheid, het zijn zo wat van de indrukken d ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
MASSERIA ALTEMURA SASSEO PRIMITIVO SALENTO
Italie - Salento ►   Deze Primitivo dankt zijn naam aan de stenige grond (sasseo is steen) van rode aarde en brokken kalkrots waar hij geboren is. Krijgt een jaar rijping in Frans eiken vaten van 350 liter en ontpopt zich dan a ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Masseria Altemura, Puglia-Italië

 

 

 

 

Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier vinden we een recentere aanwinst in het bezit van de famile Zonin. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren.

 

Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 Daarvan zijn wijngaarden, terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen als primitivo, negroamaro, aglianico en fiano. Voor de verwerking daarvan zijn de oude gebouwen gerestaureerd en nieuwe toegevoegd, geheel in de eeuwenoude stijl en met gebruikmaking van de prachtigste lokale materialen.

 

  • Gelegen in het hart van Puglia; Salento
  • Sinds 2000 in handen van familie Zonin
  • Eén van de weinige wijngaarden met een ondergrondse rivier
  • Het estate bezit eeuwenoude olijfgaarden
  • Bodem van kalksteen welke de warmte