Alle wijnen van Lenotti


CANTINE LENOTTI LE OLLE - BARDOLINO CLASSICO SUPER
Italië - Veneto ►   Bardolino Classico Superiore "Le Olle" valt onder de hoogste kwaliteitseisen van de DOCG. Bij de wijnbereiding wordt een deel van de druiven gedroogd, waardoor meer concentraat bereikt wordt. Lenotti toont h ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CANTINE LENOTTI RECIOTO DELLA VALPOLICELLA CLASSIC
Italië - Veneto ►   Deze delicate rode dessertwijn is zeer verfijnd. Hij heeft een subtiele balans tussen suikers en zuren waardoor hij niet zwaar is, maar toch aangenaam zoet. De wijn geurt rijk naar kersenjam en smaakt ook zo ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CANTINE LENOTTI 'LE FOLAGHE' LUGANA BIANCO
Italië - Veneto ►   Le Folaghe is een droge wijn met een intens fruitig bouquet en goede structuur. De frisse zuren zijn mooi in balans met de naar groene appels geurende en smakende wijn. Lekker bij vis, schaal- en schelpdiere ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSIC
Italië - Veneto  ►   Deze topwijn uit de Valpolicellastreek is droog en fluwelig. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een ec ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI BARDOLINO CLASSICO
Italië - Veneto ►   Deze helderrode wijn is één van de klassiekers uit Italië. Hij is toegankelijk, aangenaam soepel en heeft een klein tintel op de tong. De frisse zuren en het rode fruit in deze wijn maken hem een echte allem ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI BIANCO DI CUSTOZA
Italië - Veneto ►   Deze strak droge Italiaanse wijn is het resultaat van een zorgvuldig vinificatie proces van 5 verschillende druivensoorten. Hij geurt naar appel en een vleugje peer en is verfrissend en knisperend op de tong ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI LE CROSARE - VALPOLICELLA CLASSICO
 Italië - Veneto ►   Le Crosare Ripasso van Cantine Lenotti krijgt een speciale bereidingswijze: de tweede gisting waarbij de schillen van de Amarone worden toegevoegd. De wijn krijgt daardoor meer kleur, smaak en kracht. Le Cr ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI SOAVE CLASSICO
Italië - Veneto ►   Cantine Lenotti heeft van deze Soave een interessante zeer aansprekende dartele wijn gemaakt. Het bouquet doet aan voorjaarsbloemen denken, in de verfrissende smaak spelen aroma's van citrus, banaan en anana ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
CANTINE LENOTTI PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE
Italië - Veneto ►   Pinot Grigio delle Venezie van Lenotti is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma van peer, meloen en ananas. Het valt allemaal te herkennen in de geur en smaak van deze droge fris evenwichtige wijn m ... (meer lezen)
vanaf € 12,25

Lenotti, Veneto-Italië

 

 

 

 

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen.

 

Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

  • Familiebedrijf
  • Minimaal gebruik van sulfiet
  • Veelal eigen wijngaarden
  • Gelegen aan het schitterende Gardameer
  • Jaarlijks in de prijzen met diverse wijnen