Alle wijnen van La Guita


LA GUITA MANZANILLA (0.375ltr)
Spanje - Andalusië ►   De sherry is fris met geuren van bloemen, kamille, flortonen en gedroogde amandel. De smaak is verkwikkend en licht, aromatisch en een tikje ziltig.   Een perfecte combi met tapas en allerlei vi ... (meer lezen)
vanaf € 5,95
LA GUITA MANZANILLA
Spanje - Andalusië ►   De sherry is fris met geuren van bloemen, kamille, flortonen en gedroogde amandel. De smaak is verkwikkend en licht, aromatisch en een tikje ziltig.   Een perfecte combi met tapas en allerlei ... (meer lezen)
vanaf € 9,95

La Guita, Spanje-Andalusië

 

 

 

 

Bodega La Guita is opgericht in 1825 door Don Domingo pérez Marín. Hiermee is het één van de oude sherryhuizen. La Guita is opgericht als familiebedrijf. 

 

In 1900 nam de vraag naar manzanilla-sherry’s ontzettend toe. Om te zorgen dat iedereen wel betaalde voor deze hooggewaardeerde maar ook prijzige sherry, werd gevraagd of ze wel ‘la guita’ konden betalen. ‘La guita’ betekent in het spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term ‘la guita’ zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van ‘La Guita’.

 

Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registeren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. Het registeren van het merk bleek een verstandige keuze aangezien deze manzanilla uitgroeide tot de bekenste en meest verkochte manzanilla!

 

Sinds 2007 maakt de Bodega onderdeel uit van Grupo Estévez. De palomino druiven voor de La Guita komen uit wijngaarden met ‘Albariza superior’, de hoogste bodem kwaliteit volgens in Sanlucar geldende regels.

  • Opgericht in 1825
  • Eén van de oudste sherryhuizenin Sanlúcar de Barrameda
  • De best verkochteManzanilla in Spanje
  • De enige Manzanilla die geproduceerd wordt van Pago Marflores
  • La Guita was pionier in het vermelden van de botteling datum op het label