Alle wijnen van Henry Fessy


HENRY FESSY BEAUJOLAIS VILLAGES
 Frankrijk - Beaujolais ►   De gebroeders Fessy streven naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Het resultaat mag er zijn; deze wijn is een aantrekkelijk huwelijk van frisse fruitigheid en joyeuze ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY BROUILLY
 Frankrijk - Beaujolais ►   Mooi rood van kleur, een stevige structuur met in geur en smaak impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de "chouchou" = lieveling van de Parijse brasseries genoemd. In hun ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY FLEURIE
 Frankrijk - Beaujolais ►   Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koningin van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats. In hun werkwijze huldigen de gebroed ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY GAMAY NOIR
Frankrijk - Beaujolais ►   De Henry Fessy Gamay Noir heeft een robijnrode kleur, barst van sappige rood fruit aroma's en heeft tonen van subtiele specerijen. De wijn is opmerkelijk zacht met een mooie concentratie. Het mondgevo ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY MOULIN-À-VENT
Frankrijk - Beaujolais ►   De wijn valt op door zijn volle kleur en zijn gulle, complete en krachtige smaak met een zachte fruitigheid. Heeft voldoende ruggengraat om 5 tot 10 jaar mee te gaan, terwijl hij ook in zijn jeugd al ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY SAINT-AMOUR
Frankrijk - Beaujolais ►   In bouquet en smaak veel fruit, charme en een bijna zijdeachtige structuur. Jong drinken, binnen 2 jaar na de oogst is de wijn op zijn best. En ook hier geldt... fris serveren. Slechts 1 hectare groot ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY SAINT-VÉRAN
 Frankrijk - Saint-Véran   ►   De Chardonnay is licht geel van kleur en een bouquet van amandel, vanille, kamperfoelie en abrikozen dat zich voortzet in de smaak. Jong drinken is het parool maar, mits goed bewaard, behoudt de w ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HENRY FESSY VIRÉ CLESSÉ
 Frankrijk - Mâconnais ►   Licht goudgeel van kleur met in de neus een subtiel aroma van peer, kruiden en abrikozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak en fraaie afdronk. Kan jong gedronken worden en is, mits bewaard ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Henry Fessy, Beaujolais-Frankrijk

 

 

 

 

Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. In de loop der jaren hebben zij percelen wijngaard aangekocht in de beste delen van de meeste Crus, Beaujolais-Villages en de Mâconnais. Bij elkaar zo'n 70 hectaren die beplant zijn met wijnstokken van gemiddeld 50 jaar oud. Dit stelt Henry Fessy in staat om karaktervolle wijnen te maken die zowel uit eigen wijngaarden komen als de unieke terroir van de verschillende appellations weerspiegelen.

 

De filosofie is dat de natuur het werk moet doen; er wordt alleen ingegrepen als dat nodig of nuttig is. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in de wijgaard staat voorop en verder huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines.

 

Eens sterke reputatie is daarmee opgebouwd in de Parijse horeca. Maar ook de internationale vakpers weet de wijnen van Henry Fessy te waarderen. O.a. Winespectator, Decanter, Jancis Robertson en Robert Parker schreven lovende recensies die na te lezen zijn op de website van Henry Fessy. Met de kwaliteit zit het dus wel snor. Zou dat de reden zijn waarom de broers Henry en Serge Fessy besloten om bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken?

  • Familiebedrijf sinds 1888
  • 70 ha. in de beste Cru's van de Beaujolais
  • Gemiddelde leeftijd wijnstokken 50 jaar
  • Sterke reputatie Parijse horeca