Alle wijnen van Hamilton Russell


SOUTHERN RIGHT SAUVIGNON BLANC
Zuid Afrika - Walker Bay ►   Verrukkelijk verfrissend. Droog met de sappige smaak van geurige roze grapefruit, kruisbes, abrikoos en passievrucht. In de lange afdronk mineralige en krijtachtige tonen. Een Kaapse terroirwijn waa ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
HAMILTON RUSSELL CHARDONNAY
Zuid Afrika- Walker Bay ►   Het is een Chardonnay volgens de klassieke stijl. In vergelijking met veel andere Chardonnays strakker en droger, met een complex mineraal karakter en een grote lengte, waarin het fruit heel goed tot ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HAMILTON RUSSELL PINOT NOIR - HEMEL EN AARDE VALLE
Zuid Afrika - Walker Bay ►   Deze Pinot Noir die als beste van Zuid- Afrika wordt beschouwd, is enigszins ingetogen en heeft complexe fruitaroma's en impressies van aardse tonen. De smaak is intens met fijne tannines en een goe ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
HAMILTON RUSSELL ASHBOURNE PINOTAGE
Zuid Afrka - Walker Bay ►   De rode Asbourne is een Cape blend met circa 80% pinotage en aanvulling van cabernet, malbec, petit verdot en syrah. De 2010 heeft een uniek karakter. Intens, rijk en zowel weelderig als stevig van s ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
HAMILTON RUSSELL ASHBOURNE SAUVIGNON BLANC / CHARD
Zuid Afrika - Walker Bay ►   Frisse, levendige, geparfumeerde sauvignon blanc, verrijkt met een zorgvuldig geselecteerd percentage chardonnay, maken dit samen een prachtig evenwichtige en zeer veelzijdige wijn.   Meer ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

Hamilton Russel, Walker bay-Zuid Afrika

 

 

 

 

 

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren.Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

  • Een van de meest zuidelijk gelegen wineries van Zuid-Afrika
  • Wereldberoemd geworden door de fantastische Chardonnay & Pinot Noir
  • Unieke ligging in de Hemel-en-Aarde-Valley
  • Naast wijn ook producent van heerlijke olijfolie van eigen olijfbomen
  • Maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids