Alle wijnen van G.D. Vajra


G.D. VAJRA DOLCETTO D'ALBA DOC
Italie - Piemonte ►   De kleur van de wijn is paarsrood en hij zit boordevol aroma's van aardbei, bessen en kersen maar ook hooi, dat doet denken aan de zomerse gemaaide bergweiden. De smaak is toegankelijk, fruitig met zachte ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
G.D. VAJRA LANGHE BIANCO DRAGON DOC
Italië - Piemonte ►   De Langhe Bianco Dragon komt uit de Luigi Baudana wijngaard. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen. De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit. Naast Chardonnay ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
G.D. VAJRA LANGHE DOC FREISA KYE
Italie - Piemonte ►   De Langhe DOC Freisa Kye is een specialiteit van de familie Vaira. Hiermee laten ze de in de vergetelheid geraakte druif Freisa herleven. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van rode bessen, tabak, rozen maa ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
G.D. VAJRA BAROLO DOCG BRICCO DELLE VIOLE
Italië  - Piemonte ►   De Barolo Bricco delle Viole is het paradepaard van de familie Vajra. Deze top Barolo is briljant robijnrood van kleur en heeft aroma's van kersen, zwarte bessen, viooltjes en gedroogde rozen. De smaak is ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
G.D. VAJRA LANGHE NEBBIOLO CLARÉ J.C.
Italië - Piemonte ►   De Langhe Nebbiolo Claré J.C. heeft een schitterende robijnrode kleur. In de neus veel rood fruit aroma's die passen bij jonge wijn, maar ook kruiden en hinten van wierook. In de mond is de wijn levendig, ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
G.D. VAJRA BARBERA D'ALBA DOC
Italië- Piemonte  ►   De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak tonen van zwart fruit.De wijn heeft een goede vulling en lengte. De Barbera d'Alba van Vajra heeft zijn oorsprong ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
G.D. VAJRA BAROLO ALBE
Italië - Piemonte ►   De wijn heeft geuren van rood fruit, pruimen en paddenstoelen. De smaak is verfijnd en complex en de zuren en zachte tannines maken hem af. Hij heeft karakter, verfijnd evenwicht, prachtige aroma's en rijp ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
G.D. VAJRA LANGHE DOC RIESLING PETRACINE
Italië - Piemonte ►   Aldo Vaira was sinds zijn studie gefascineerd door de riesling druif. Hij begon zich eind jaren 70 erin te verdiepen en hun eerste riesling wijngaard was een feit. Deze bijzondere  wijn is lichtgeel van kl ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
G.D. VAJRA LANGHE NEBBIOLO DOC
Italië - Piemonte ►   Familie Vaira geeft niet alleen hun Barolo's alle aandacht, maar ook hun andere wijnen zoals bijvoorbeeld deze robijnrode wijn met intense aroma's van rozen, viooltjes, kersen en pruimen. De smaak is leven ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
G.D. VAJRA LANGHE ROSSO DOC
Italië - Piemonte ►   De Langhe Rosso is de basiswijn van de familie Vaira en tegelijk hun visitekaartje. De wijn wordt gezien als een van de beste Italiaanse rode wijnen in zijn prijscategorie. Aan het bewerken van de wijngaar ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
G.D. VAJRA MOSCATO D'ASTI
Italië - Piemonte ►   De eerste Moscato stokken gingen in 1986 de grond in; de jongste zijn van 2007. Het bereidingsproces is bijzonder omdat hij licht mousserend en friszoet is. Het alcoholgehalte is laag: 5,5%. De wijn heeft ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

G.D. Vajra, Piemonte-Italië

 

 

 

 

 

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader van wie hij de wijngaarden erfde in de hoogstgelegen gemeente van de Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label.

 

De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. Naast Nebbiolo verbouwen zij Barbera, Dolcetto , Freisa en een eigenzinnige Riesling. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf gekomen. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. De familie Vaira produceert hun Barolo’s op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijstalen vaten voor de vinificatie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping .

 

Ooit startte Aldo Vaira met de familie wijngaard; in de loop der jaren is het eigendom van het bedrijf uitgegroeid tot meer dan 40ha. Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich niet verengd tot Nebbiolo alleen; door hun wijngaarden met Dolcetto, Barbera en Freisa te koesteren, zijn zij in staat hieruit kwalitatief zeer goede wijnen te produceren. De familieleden van de familie Vaira zijn gepassioneerde wijnmensen, verbonden met de bijzondere terroirs in het Barolo district en de cultuur van de wijn. 

  • Familie gesticht in 1972
  • Behoort tot de top van de Barolo
  • De familie Vaira produceert hun Barolo's op tradtionele wijze
  • Naast Nebbiolo ook wijngaarden met Dolcetto, Barbera en Freisa
  • 40 ha. wijngaarden