Alle wijnen van Frtitz Wassmer


FRITZ WASSMER SPÄTBURGUNDER "ALTE REBEN"
Duitsland - Baden ►   Indrukken van kersen, bramen, fijn hout en mineralen. Mooie aanzet in de smaak, zacht en elegant. De wijn is mondvullend met een fijne, delicate afdronk. Een zeer elegante Bourgogne stijl met rijpe tannine ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
FRITZ WASSMER SPÄTBURGUNDER "CCL"
Duitsland - Baden ►   Bourgogne rood, fruitig bouquet dat zowel intens als elegant is waarbij zich in de smaak donkere chocolade, bessen en een vleugje leer manifesteren. Zacht, mondvullend en een afdronk die de mond slechts aa ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
FRITZ WASSMER SPÄTBURGUNDER QBA
Duitsland - Baden ►   Typisch, fijne en warme Bourgogne stijl, zacht en vol van smaak, goede concentratie en mooi fruit. Deze Qba is de basiswijn en geldt als uitstekend visitekaartje voor Fritz Wassmer. De terroirs zijn zorgvu ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

Fritz Wassmer, Baden-Duitsland

De pinot noir voelt zich het meest op zijn gemak in een mild klimaat. Al eeuwen staat hij in de Bourgogne. Maar ook in andere streken staat deze druif aan de basis van grote wijnen. Zo weet de pinot noir in Baden onder de naam spätburgunder menigeen te verrassen. Baden is het meest zuidelijke wijnbouwgebied in Duitsland. Eigenlijk is het een verzameling van wijngebieden; het is een dunne strook van ruim 400 kilometer lang. Baden heeft een relatief warm klimaat dat te vergelijken is met de Elzas en Loire in Frankrijk.

 

In de vroege Middeleeuwen vestigden zich hier de Cisterciënzer monniken uit Beaune. Met hun hoge  wijncultuur zagen zij de unieke terroir en grote mogelijkheden in deze streek.Het wijngoed Fritz Waßmer ligt in het zonovergoten Markgräferland terwijl de meeste wijngaarden zich in de Breisgau-regio bevinden. Het domein kende al een solide traditie maar het was Fritz Waßmer, telg van de recente generatie, die in 1998 de beslissing nam om zich uitsluitend te richten op wijnen met grote concentratie en kracht. De terroirs zijn zorgvuldig geselecteerd, top pinot noir klonen uit de Bourgogne

zijn aangeplant, handmatige oogst, lage opbrengsten en een traditionele vinificatie staan borg voor de hoogste kwaliteit waarbij men overigens ook open oog heeft voor innovaties. Toen Fritz Waßmer zijn eerste wijnen presenteerde blonken zij uit in stijl en karakter en konden de vergelijking met grote Bourgognes glansrijk doorstaan. De kritieken in de internationale vakbladen en behaalde prijzen bevestigen de uitzonderlijke kwaliteit van Weingut Fritz Waßmer.