Alle wijnen van Follador


FOLLADOR PROSECCO FRIZZANTE PICCOLO (0.2ltr)
Italië - Veneto ►   Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. In de smaak wordt het witte fruit aangevuld door het frisse van citrus. Deze milddroge, lichte wijn met zijn fijne bubb ... (meer lezen)
vanaf € 3,15
FOLLADOR VITA ROSA FRIZZANTE
Italië - Veneto ►   Een plezierige fris fruitige wijn gemaakt van de glera druif met een vleugje pinot noir. Een roze feestbubbel!  Familiebedrijf opgericht in 1769 Gianfranco Follador was één van ... (meer lezen)
vanaf € 8,95
FOLLADOR PROSECCO BRUT SPUMANTE
Italië - Veneto ►   Bij de eerste kennismaking met deze Prosecco valt de elegantie op naast een geur- en smaakimpressies van witte perzik, peer, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omh ... (meer lezen)
vanaf € 11,45
FOLLADOR VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXT
Italië - Veneto ►   De Extra Dry is één van de 4 Prosecco's Superiore die Follador vervaardigt. Er wordt een lage opbrengst per ha nagestreefd, zodat een mooie geconcentreerde Prosecco kan worden gemaakt. Deze fijne Prosecco he ... (meer lezen)
vanaf € 13,95
FOLLADOR VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG CUV
Italië - Veneto ►   De Cuvée "Torri di Credazzo" maakt Follador van druiven die exclusief uit hun wijngaard op de heuvel rond de Torre di Credazzo komen. Een single vineyard Topprosecco dus. De Torre behoren tot een oud kasteel ... (meer lezen)
vanaf € 15,95

Follador, Veneto-Italië

 

 

 

 

De familie Follador leidt het kleine wijnbedrijf in het dorp Col San Martino dat zo’n 80 km ten noorden van Venetië ligt tussen de twee hoofdsteden van Prosecco, Valdobbiadene en Conegliano. Iedereen in het kleine dorp wijst je onmiddellijk de weg als je naar deze familie vraagt. Immers sinds de 18e eeuw is de naam Follador hier al verbonden aan wijn.

 

FAMILIEBEDRIJF

Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand.Ook de druiven komen van eigen wijngaarden al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt. Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je; Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.

  • Familiebedrijf opgericht in 1769
  • Gianfranco Follador was één van de eerste prosecco producenten
  • Alles wordt in eigen beheer gedaan
  • Methode Cuve Close, 2de gisting in tank
  • Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit