Alle wijnen van Feudo Principi di Butera


FEUDO PRINCIPI DI BUTERA INSOLIA
Italië - Sicilië ►   Een zeer fraaie bleekgouden tint met wat groene schitteringen en een aroma waarin behalve exotisch fruit een typische toon van brem en amandelen te herkennen valt. Insolia wordt door de meeste wijnmakers ge ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
FEUDO PRINCIPI DI BUTERA SYRAH
Italië - Sicilië  ►   Intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte de smaak. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, b ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
FEUDO PRINCIPI DI BUTERA GRILLO
 Italië - Sicilië ►   Een bijzonder zuivere, slanke wijn met een fris aroma en associaties van citrus, ananas en wat munt. De smaak is rijk maar elegant, met een aangename mineraliteit.    ♣ Druivenras grillo   ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FEUDO PRINCIPI DI BUTERA NERO D'AVOLA
Italië - Sicilië  ►   Diep van kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur vermengd met heerlijke kruidigheid in de afdronk. De Nero d'Avola is een droom voor ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FEUDO PRINCIPI DI BUTERA SURYA ROSSO
Italië - Sicilië ►   Robijnrood, intens van geur met flink rood fruit. Goed gestructureerd van smaak en een lange afdronk. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta.    ♣ Druivenras n ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Feudo Principi di Butera, Sicilië-Italië

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks wijnstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoon geblazen door de wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht, terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde.

  • Gelegen op de mooiste terroirs van Sicilië
  • Vernoemd naar eerste prins van Sicilië: Butera
  • Meer dan 300 hectare wijngaarden
  • 3.000 olijfbomen op het estate
  • Rijke Siciliaanse wijnen met karakter en balans