Alle wijnen van Fattoria dei Barbi


FATTORIA DEI BARBI BRUNELLO DI MONTALCINO
Italië - Toscane ►   Deze Brunello heeft een intens rode kleur en een bouquet van frambozen en kruiden. De smaak is krachtig en vol met een zekere mineraliteit en zachte tannines en een lang nablijvende afdronk.    ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
FATTORIA DEI BARBI BRUSCO DEI BARBI
Italië - Toscane ►   Brusco dei Barbi is de jonge wijn uit de wijngaarden van Brunello producent Fattoria dei Barbi. Wel gemaakt van de brunello druif maar zodanig gevinifieerd dat hij zijn fruitige charmes optimaal in het glas ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
FATTORIA DEI BARBI ROSSO DI MONTALCINO
Italië - Toscane ►   De Rosso di Montalcino wordt het kleine broertje van de Brunello genoemd. Hij wordt gemaakt van dezelfde druif brunello of wel sangiovese grosso. De Rosso van Barbi is een robijnrode wijn met impressies van ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

Fattoria dei Barbi, Toscane-Italië

 

 

 

 

De familie Colombini, sinds 1790 eigenaar van Fattoria dei Barbi, vestigde zich al in 1352 in Montalcino. Op het fraaie landgoed van zo'n 100 hectaren produceren ze jaarlijks 700.000 flessen.

 

De wijngaarden liggen op het zuidoosten, ideaal voor de rijping van de sangiovese voor de grote Brunello. De arme, kalkrijke bodem garandeert lage opbrengsten die de wijnen veel diepgang geven. Stefano Cinelli Colombini, de nieuwe generatie, combineert de familietradities tot in perfectie met een moderne stijl van wijnmaken.

  • Familiebedrijf
  • Een eigen wijnmuseum
  • Op de heuvels van Montalcino