Alle wijnen van Famille Hugel


FAMILLE HUGEL GENTIL
 Frankrijk - Elzas ►   Een bijzonder succesvolle blend die op een harmonieuze wijze het fruit, het droge en het gestructureerde combineert en die bewijst hoe veelzijdig de Elzasser druivensoorten kunnen zijn. De kleur van de wi ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL GEWURZTRAMINER - CLASSIC
 Frankrijk - Elzas ►   Een klassieke en goudgele Gewürztraminer met een verfijnde en elegante structuur. De geur en smaak bieden een uitbundige hoeveelheid kruidige, fruitige en bloemige geuren, waarin bv ananas, mango's, fresi ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL GEWURZTRAMINER GROSSI LAÜE
Frankrijk - Elzas ►   Grossi Laüe is Elzasser dialect en betekent "onze beste wijngaarden". Intens van kleur met licht groene en gele reflexen. Het bouquet is fris, elegant, mooi geparfumeerd en aromatisch, maar niet zwaar met ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL GEWURZTRAMINER SELECTION NOBLE
 Frankrijk - Elzas ►   Om deze bijzondere wijn te kunnen produceren moeten een aantal elementen samenvallen: een bijzondere wijngaard, oude wijnstokken, perfecte rijpheid en vroege ochtendnevel gevolgd door maximale zonneschijn ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL MUSCAT - CLASSIC
Frankrijk - Elzas ►   Muscat "Hugel" is een zeer droge wijn met een bijzonder uitgesproken druivenkarakter. De kleur is goudgeel.   Bijzonder geschikt als aperitief en bij asperges   ♣ Druivenras muscat ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT BLANC - CLASSIC
Frankrijk - Elzas ►   Zoals alle wijnen uit de Elzas, genoemd naar de druivensoort waarvan zij gemaakt zijn. Zachte, soepele elegante wijn met fruittonen van linde- en acasiabloesem en de Elzasser kruidigheid en milde zuren. De ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT GRIS - CLASSIC
Frankrijk - Elzas ►   Elegante, krachtige wijn met verfijnde bloemenaroma's en een karakteristieke kruidigheid met een lange zachte afdronk.   Fruitig en kruidig, krachtig en elegant, vol en verfijnd: een geurige, mil ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT GRIS - ESTATE
 Frankrijk - Elzas ►   Vol, rijk en weelderig, droog maar toch rijp, met een perfecte zuurbalans en een lange, gedistingeerde afdronk.   Fruitig en kruidig, krachtig en elegant, verfijnd en geurig. Deze milddroge Pino ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT GRIS GROSSI LAÜE
 Frankrijk - Elzas ►   Lichtgeel, expressief en verleidelijk bouquet met impressies van zeer rijp geel fruit, abrikoos, golden delicious appel, acacia honing, verse brioche en zoethout met die licht rokerige vleug van vuursteen ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT NOIR - CLASSIC
Frankrijk - Elzas ►   Pinot Noir Classic is een vriendelijke, helder rode, licht doorzichtige wijn met een fruitig en kruidig karakter. De wijn heeft soepele tannines, is licht en droog en biedt fruittonen zoals aalbessen en aa ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL RIESLING - CLASSIC
 Frankrijk - Elzas ►   De Riesling Classic is een aristocratische wijn, opwekkend, droog met een levendig bouquet van bloementonen. Licht, en hoogst verfijnd met frisse zuurtonen. De kleur van de wijn is licht geel met een lich ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL RIESLING - ESTATE
 Frankrijk - Elzas ►   Droge, elegante witte wijn met een bijzonder fris en levendig bouquet van fruitigheid en bloementonen.  De kleur van de wijn is lichtgeel met een licht groene rand. Licht en hoogst verfijnd met frisse zuu ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL RIESLING GROSSI LAÜE
Frankrijk - Elzas ►   Grossi Laüe is Elzasser dialect en betekent "onze beste wijngaarden". Lichtgeel van kleur, een intens heerlijk kruidig en floraal bouquet, in de mond ontvouwen zich de karaktertrekken van de excellente Gra ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FAMILLE HUGEL PINOT NOIR GROSSI LAÜE
 Frankrijk - Elzas ►     Robijnrood, fris bouquet met rood fruit (kersen, frambozen, zwarte bessen, aalbessen) en rozen. Verleidelijk elegant van smaak, zuiver, vitaal met een goede grip en spanning. Een vleugje goed geï ... (meer lezen)
vanaf € 30,00
FAMILLE HUGEL GEWURZTRAMINER - VENDANGES TARDIVES
Frankrijk - Elzas ►   Dit is de trots van Famille Hugel, pionier op het gebied van de laat geoogste wijnen in de Elzas. Een wijn met een buitengewone diepgang en concentratie die tientallen jaren op fles kan rijpen. Een wijn om ... (meer lezen)
vanaf € 47,50

Famille Hugel, Elzas-Frankrijk

 

 

 

 

In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr in de Elzas en sinds die tijd is Famille Hugel altijd 100% een familiebedrijf geweest. Inmiddels zwaaien de twaalfde en dertiende generatie de scepter in de vorm van Jean Philippe en Marc Hugel. Hugel bezit 30 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft daarnaast contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit.

 

De druiven die Hugel gebruikt zijn altijd hand geplukt en komen van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Famille Hugel creëert wijnen die het pure karakter van de druiven en het terroir tot hun recht laat komen.

 

Dankzij de gunstige geografische ligging is de Elzas het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Het microklimaat, ontstaan door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zee-invloeden, zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen en juist daaraan ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit.

 

Door de complexe bodemgesteldheid bestaat de grond van de Elzas uit een oneindige hoeveelheid bodemtypes. Eeuwenlange ervaring leerde de wijnbouwers deze grond op z'n best te bewerken. Al sinds de Middeleeuwen staat Riquewihr bekend om de meest nobele wijnen uit het hele land. De wijngaarden van de familie Hugel omvatten ruim 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft gelegen is in het Grand Cru gebied.

  • Familiebedrijf sinds 1639 - 13 generaties
  • Lid van Primum Familae Vini
  • Gebruik van DIAM kurk
  • 50% van de wijngaarden zijn Grand Cru
  • Uitsluitend gebruik van edele Elzasser druivenrassen