Alle wijnen van Dow's


DOW'S MASTERBLEND LATE BOTTLED VINTAGE PORT 2011 (
Portugal - Douro ►   DOW's Late Bottled Vintage is een volle, rijke Port met geuren van kruiden en rijp fruit en een elegante, aromatische neus. De smaak is vol en compleet met de traditionele drogere afdronk van DOW's. ... (meer lezen)
vanaf € 8,50
DOW'S 10 YEARS OLD MASTERBLEND TAWNY PORT (0.375l
Portugal - Douro ►   De kleur van deze mooie wijn is prachtig donkerrood: hij heeft een klassiek bouquet van noten en amandelen. De smaak is vol, met tinten van gedroogde vruchten met een intense nootachtige afdronk. Een zachte ... (meer lezen)
vanaf € 9,75
DOW'S MASTERBLEND RUBY PORT
Portugal - Douro ►   Diep en levendig robijnrood. Is vol en heeft aantrekkelijke aroma's van rood fruit. In de smaak fris en jeugdig met frambozen en kersen. Een lange en intensieve afdronk. DOW's Master Blend Ruby is gemiddeld ... (meer lezen)
vanaf € 11,75
DOW'S MASTERBLEND TAWNY PORT
Portugal - Douro ►   Aantrekkelijke geelbruine kleur. DOW's Tawny Port Master Blend combineert fluweelzachte aroma's van karamel en noten met heerlijk rijp fruit zoals abrikozen, met tonen van noten. De smaak is fris en mooi in ... (meer lezen)
vanaf € 11,75
DOW'S MASTERBLEND WHITE PORT
Portugal - Douro ►   DOW's White Port Master Blend rijpt voornamelijk op hout waardoor hij een rijke, gouden kleur krijgt met intense aroma's van noten. Een deel van de wijn die wordt gebruikt is niet houtgerijpt, dit voegt fri ... (meer lezen)
vanaf € 11,75
DOW'S NIRVANA RESERVA PORT (0.5ltr)
Portugal - Douro ►   Een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. De port heeft heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit met wat bramen. Samen met The Flanders Taste Foundation Belgium, heeft DOW's de ultieme p ... (meer lezen)
vanaf € 12,50
DOW'S LATE BOTTLED VINTAGE PORT
Portugal - Douro ►   DOW's Late Bottled Vintage is een volle, rijke Port met geuren van kruiden en rijp fruit en een elegante, aromatische neus. De smaak is vol en compleet met de traditionele drogere afdronk van DOW's.  ... (meer lezen)
vanaf € 13,50
DOW'S 10 YEARS OLD MASTERBLEND TAWNY PORT
Portugal - Douro ►   Een zachte, rijpe port met een prachtig evenwicht. Deze 10 jaar oude Port is gemaakt volgens de traditionele drogere stijl van Dow's en heeft een schitterende volle smaak.   Een amberkleurige port ... (meer lezen)
vanaf € 21,50
DOW'S COLHEITA PORT
Portugal - Douro ►   Deze Colheita heeft een aantrekkelijke bruinrode kleur. In de neus complexe aroma's van gedroogd fruit zoals rozijnen en vijgen, gecombineerd met hinten van sinaasappelschil. De smaak is fris en zacht, met ... (meer lezen)
vanaf € 25,00
DOW'S 20 YEARS OLD TAWNY PORT
Portugal - Douro ►   De wijn is amberkleurig en heeft aroma's van rijp fruit met tinten van honing. 20 jaar rijping geeft evenwicht tussen de zachte notensmaak, die verkregen is door vele jaren lagering op eikenhouten fusten en ... (meer lezen)
vanaf € 40,25
DOW'S 30 YEARS OLD TAWNY PORT
Portugal - Douro ►   De wijn heeft een delicate amberkleur. De neus is geconcentreerd met aroma's van noten. 30 jaar rijping geeft evenwicht tussen de zachte notensmaak, die verkregen is door vele jaren lagering op eikenhouten ... (meer lezen)
vanaf € 73,45

Dow's , Douro-Portugal

 

 

 

 

De familie Symington is één van de vooraanstaande Engelse portfamilies, met een lange geschiedenis in de streek. Hun ports hebben grote kwaliteit, door een enorm bezit aan portmerken en wijngaarden.

 

GESCHIEDENIS DOW'S

Opgezet in 1798, was Dow’s meer dan twee eeuwen geleden de eerste Britse Portproducent die groots investeerde in de beste wijngaarden. Dit deed het bedrijf door de aankoop van Quinta da Senhora da Ribeira in 1890 en Quinta do Bomfim in 1896. Deze geweldige wijngaarden zijn van fundamenteel belang voor de goede reputatie die Dow’s al sinds lange tijd mag genieten. In 1912 werd Adrew James Symington partner van Dow’s en tegenwoordig werken er zes familieleden in het bedrijf. De familie begeleidt persoonlijk alle aspecten van het wijn maken, van de wijngaard tot de uiteindelijke botteling.

 

WIJNGAARDEN

De wijngaarden zijn gelegen in zes quinta’s in de Douro Valley en beslaan in totaal een ruime 130 ha. Deze wijngaarden vormen samen de ruggengraat voor Dow’s beste port. De wijngaardcombinatie van drie grote, twee “state of the art” en een kleine specialist maken van Dow’s de grootste koper van de beste kwaliteit druiven in de Douro. Ze representeren een unieke investering in diverse en gespecialiseerde vormen van wijn maken met kwaliteit als hoogste doel.

  • Vooraanstaand familiebedrijf
  • Onderdeel van Symington Family Estates
  • Eerste Britse Portproducent die groots investeerde in eigen wijngaarden
  • Producent van legendarische Vintage Ports
  • Ook zeer gedreven in het maken van stille wijnen