Alle wijnen van Disznókő


DISZNÓKÓ TOKAJI DRY FURMINT
Hongarije - Tokaj ►   Deze mooi gemaakte Tokaji Dry Furmint is een bleekgele wijn met aroma's van witte bloemen, peer en grapefruit.  Opgericht in de 17de eeuw In 1732 kreeg Disznókó de aanduiding ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
DISZNÓKÓ TOKAJI FURMINT LATE HARVEST (0.5ltr)
Hongarije - Tokaj ►   De Late Harvest is de eigentijdse interpretatie van de zoete stijl van Tokaji. Gemaakt van de typische Tokaji druivenrassen Furmint en Hárslevelü. Maar met een ander bereidingsproces en een kortere vatlage ... (meer lezen)
vanaf € 14,75
DISZNÓKÓ TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS (0.5ltr)
Hongarije - Tokaj ►   Deze Tokaji Aszú uit 2008 heeft een diep gouden kleur. Er is een palet van aroma's te ontdekken: citrus, ananas, abrikoos en marmalade. De smaak is vol en rijk met frisheid, kracht en zeer goede lengte. ... (meer lezen)
vanaf € 35,95
DISZNÓKÓ TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS (0.5ltr)
Hongarije - Tokaj ►   Door het gebruik maken van de Aszú druiven die Botrytis hebben is men in Tokaji in staat unieke wijnen te produceren. Het speciale microklimaat met de lange nazomer is hier een belangrijk element in. Deze ... (meer lezen)
vanaf € 40,95

Disznókő, Tokaji-Hongarije

 

 

 

 

Disznókő is één van de meest bekende wijnlandgoederen in Hongarije en kent een lange historie. Al sinds 1732 zijn deze wijnen met hun afkomst uit de regio Tokaji gecertificeerd als grand cru. De wijnen hebben een geheel eigen stijl; legendarisch, nobel en Hongaars zoet.

 

De Disznókő wijngaard wordt gezien als één van de meest gewaardeerde en gereputeerde wijngaarden voor Tokaji Aszú wijnen. De hoog gelegen wijngaarden zijn gelegen in het meest warme gebied van Tokaji en genieten daardoor van het beste terroir dat deze regio te bieden heeft. Het is één van de weinige estates dat uit één geheel bestaat en waarvan de winery midden in de eigen wijngaarden staat. Bovendien maakt Disznókő uitsluitend gebruik van eigen druiven, waardoor de concentratie aan kennis over het wijnmaakproces optimaal is.

 

Het landgoed was eerst in het bezit van verschillende adellijke families. In 1992 kwam Disznókő in het bezit van AXA Millesimes: een groep waartoe een aantal prestigieuze wijngoederen behoren zoals Château Pichon-Longueville Baron in Bordeaux en Quinto do Noval in Oporto. Deze groep maakt deel uit van het Franse AXA Verzekeringen. Sinds 1995 is Lászlo Mészáros als wijnmaker actief op Disznókő. Hij heeft gestudeerd in Frankrijk en Hongarije. Vanaf 2000 heeft hij de algehele leiding over het wijngoed. Onder zijn leiding wint Disznókő aan aanzien. Hij maakt zich in en buiten Hongarije sterk voor de Renaissance van de Tokaji. Hij is voorstander van een frissere stijl van de zoete wijnen, in tegenstelling tot de vaak oxidatieve stijl van weleer.

  • Opgericht in de 17de eeuw
  • Sinds 1992 in bezit van AXA Millisimes
  • In 1732 kreeg Disznókó de aanduiding 'Premier Cru'