Alle wijnen van Chateau La Tulipe


  • Ilja Gort; wijnmaker, schrijver, tv-producent
  • Ilja verzekerde zijn neus voor een bedrag van 5 mln Euro.
  • Robert Parker over Chateau de la Garde: 'Verbijsterend goed, en de beste in zijn klasse'
  • La Tulipe: Mooie complexe wijnen met veel nuances
  • SLURP! Boerenwijn met hele stukken boer

LA TULIPE - CHÂTEAU LA TULIPE DE LA GARDE - BORDEA
Frankrijk - Bordeaux ►   Château la Tulipe de la Garde is een krachtige wijn met een weelderig bouquet van vol rijp rood fruit als kersen en zwarte bessen, ondersteund door vanille en een vleugje specerijen, waarin munt herkenb ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - LA TULIPE DE LA GARDE - PREMIUM MERLOT
Frankrijk - Bordeaux ►   De Tulipe Premium Merlot is gemaakt van niets anders dan pure rijpe merlot druiven. De houtlagering van 6 maanden geeft deze wijn body en structuur. Drink hem niet te warm, bij rood vlees, stevige kaas ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - LA TULIPE DE LA GARDE PREMIUM - SAUVIG
Frankrijk - Bordeau ►   De druiven voor de Tulipe Premium worden verbouwd op de grindbodem in de Dordogne vallei. De blend van sauvignon blanc (63%) en semillon (37%) zorgt voor een hartverwarmend aroma, een volle fruitige smaa ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - LA TULIPE WORLD SERIES - CABERNET SAUV
Chili - Central valley ►   Deze druiven zijn geoogst in de Central Valley, de Cool climate-zone tussen de Pacific Ocean en het Andesgebergte. Het unieke klimaat van deze streek, maakt deze stoere cabernet sauvignon zacht als sa ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - TULIPE WORLD SERIES - CHARDONNAY
Australië - New South Wales ►   Deze goudgele Chardonnay is prachtig in balans met een volle smaak en veel fruit. Deze druiven voor deze Tulipe worden geoogst in New South Wales, Australië.   ♣ Druivenras chardonnay ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - TULIPE WORLD SERIES - ROSÉ
Frankrijk - Languedoc ►   Tulipe World Serie Rosé worden geoogst in Zuid-Frankrijk, waar het mediterrane klimaat zorgt voor een frisse en smakelijke rosé, met een prachtige lichte, heldere kleur en heerlijke fruitige aroma's. ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE - TULIPE WORLD SERIES - SAUVIGNON BLANC
Frankrijf - Gascogne ►   Deze druiven komen uit Gers, één van de mooiste streken van Frankrijk. Door het zonovergoten klimaat kunnen de druiven vroeg geoogst worden. Met als resultaat een fruitige, knisperfrisse Sauvignon Blanc ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURP! BLANC - SAUVIGNON BLANC
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan sauvignon blanc druiven. Ilja Gort wilde veel fruit en weinig alcohol en dat is gelukt! Het aroma barst de fles uit en het alcoholpercentage ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURP! CHARDONNAY
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure chardonnay druiven. Veel fruit, maar zeker ook die zachte tonen waardoor de wijn wat meer kracht heeft, zacht is en toch fris ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURP! ROSÉ
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Supersappige rosé waar je ook een beetje mee moet uitkijken. Deze wijn is namelijk iets té lekker. Voorzichtig dus. Deze rosé dame is goed voor vele gelegenheden. Op het terras of vergezeld van ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURP! ROUGE
Spanje - La mancha ►   Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe syrah en toefje cabernet sauvignon. SLURP! Rouge is een lichte, fruitige wijn. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon een lekker sappige ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURP! SWEET - MUSCAT
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Een milddroge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de muscatdruif. De frisse, aangename neus en het lichte zoetje in de afdronk zorgen ervoor dat de Sweet SLURP! mooi in balans is. Een ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
LA TULIPE SLURPIE BLANC (24x 0.187ltr)
Frankrijk - Cote de Gascogne ►   Een opmerkelijk frisse wijn, gemaakt van 100% rijpe sauvignon blanc druiven. Gebotteld in klimaatondersteunend gerecycled plastic 'Multilayer' pet. Een verrukkelijke doordrinkwijn waar al snel e ... (meer lezen)
vanaf € 2,30
LA TULIPE SLURPIE ROSÉ (24x 0.187ltr)
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Supersappige rosé, waar je ook weer een beetje mee moet uitkijken. Deze wijn is namelijk iets te lekker. Voorzichtig dus. Zij is gemaakt uit die stoere, rondborstige Provencedruiven: grenache en ... (meer lezen)
vanaf € 2,30
LA TULIPE SLURPIE ROUGE (24x 0.187ltr)
Spanje - La Mancha ►   Slurpie Rouge is een pure, eerlijke boerenwijn, gemaakt van syrah en een toefje cabernet sauvignon. Dankzij haar rijke, sappige structuur en haar alcoholpercentage is dit een volle, fruitige rode Slurp. E ... (meer lezen)
vanaf € 2,30

Chateau La Tulipe, Bordeaux-Frankrijk

 

 

 

 

In 1994 kocht Ilja Gort Chateau de la Garde, een 13de-eeuws wijnkasteel in de buurt van Saint-Émilion. Prachtig gelegen, te midden van zijn 25 hectare wijngaarden van de beste grondsoort. Sinds 2010 is de naam van het Chateau verander in Château La Tulipe de la Garde.

 

De wijngaarden op het chateau zijn onderverdeeld in 30 percelen die apart gevinificeerd worden en bestaan uit 80% merlot, 15% cabernet sauvignon en 5% cabernet franc. Zorgvuldige, handmatige oogstselectie en de hoogste kwaliteitsnormen worden gewaarborgd door de wereldberoemde winemaker Michel Rolland. Sinds een aantal jaren wordt de handmatige oogst verricht met Nederlandse plukkers.

 

In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z’n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in de zon doorstoofde Languedoc, SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure druiven. En de SLURP! wijnen zijn ook verkrijgbaar in PET flesjes. Ideaal voor buitenevenementen, catering of andere locaties waar een stoere no-nonsense uitstraling past.