Alle wijnen van Chateau Gassier


CHÂTEAU GASSIER CUVEE 946 BLANC
Frankrijk - Côtes de Provence ►   Chateau Gassier is het familiedomein dat zich helemaal op de productie van kwaliteitsroses richt. De top van het gamma was de Chateau Gassier Cuvee 946 Rose. Daar is nu de Cuvee 946 Blanc naast ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU GASSIER CUVÉE 946 ROSÉ
Frankrijk - Provence ►   Als eerbetoon aan het Kruis van de Provence dat op de top van 946 m boven op Montagne Sainte Victoire staat, heeft familie Gassier Cuvée 946 het licht laten zien. Een strenge selectie van de beste druiv ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU GASSIER ESPRIT DE GASSIER
Frankrijk - Provence ►   De familie Gassier wijdt zich uitsluitend aan het maken van kwalitatieve rosé met de typische stijl van de Provence. In de geur heeft de wijn rood fruit, perendrups en lychee aroma's. De smaak is fris e ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU GASSIER LE PAS DU MOINE
Frankrijk - Provence ►   Een droge rosé met een tegelijkertijd subtiele als intense neus van exotisch fruit en citrus waarbij de smaak, knisperend en rond, aansluit met rood fruit.    Een droge rosé gevat in een mooie ... (meer lezen)
vanaf € 9,00

Chateau Gassier, Provence-Frankrijk

 

 

 

 

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. 

 

De familie Gassier kocht Château Gassier en haar 40 hectare wijngaard in 1982. In 2004 hebben de families Gassier en Jeanjean besloten hun krachten te bundelen en het Château gezamenlijk te runnen. Met passie, hard werken en de juiste combinaties, heeft Château Gassier zijn exceptionele status weten te benutten.

 

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Re gagnas in het zuiden en Les Monts Auréliens in het oosten. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. De oppervlakte van de wijngaard van Sainte-Victoire wordt gezien als de meest ongerepte in Frankrijk en is geclassificeerd als natuurreservaat ‘ Grand Site de France’.

  • Baron Georges Gassier, is de vijfde generatie van de familie
  • Rosé wijnen van Gassier zijn gastronomisch zeer goed inzetbaar
  • De meest ongerepte wijngaard van Frankrijk
  • Onderdeel van Advini groep
  • Vooral eigen wijngaarden in bezit