Alle wijnen van Chateau de Valcombe


CHÂTEAU DE VALCOMBE MARSANNE/VERMENTINO
Frankrijk - Costières de Nimes►   De Château de Valcombe Blanc heeft een heldere gouden kleur. In de neus is een perfecte mix van noten en witte perziken. De smaak is zacht en elegant, waarin de fruitaroma's subtiel naar buiten ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU DE VALCOMBE NO SEX FOR BUTTERFLY - WHITE
Frankrijk - Pays d'oc ►   Deze witte wijn is een blend van Marsanne, Vermentino, Roussanne, Petit Manseng, Colombard en Muscat. In de geur zijn citrus, bloesem en exotisch fruit. De smaak is fris, aromatisch en vol.    ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU DE VALCOMBE NO SEX FOR BUTTERFLY SYRAH ROS
Frankrijk - Pays d'oc ►   Deze biologische rosé van 100% Syrah is een waar genot. Mooi fris en zacht van smaak met een afdronk van rode bessen en lichte citrus tonen.    ♣ Druivenras syrah   Art.nr 48035 ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU DE VALCOMBE SYRAH/GRENACHE
Frankrijk - Costières de Nimes ►   De Château de Valcombe Rouge is een wijn met een dieprode kleur met aroma's van rood fruit zoals bessen, kersen en aardbeien. De smaak is fruitig, levendig en fris aangevuld met zachte en zuivere ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CHÂTEAU DE VALCOMBE SYRAH/VIOGNIER
Frankrijk - Costières de Nimes ►    De Château de Valcombe Rosé is lichtroze van kleur. In de neus herkennen we geuren van rode bessen. In de smaak worden de rode bessen aangevuld met een vleugje exotisch fruit, abrikoos en hon ... (meer lezen)
vanaf € 9,00

Chateau de Valcombe , Costières de Nimes-Frankrijk

 

 

 

De bouw van het kasteel Château de Valcombe begon in de jaren 1820. In 1945 werd het kasteel nagelaten aan Charles Ricome. Hij was vastbesloten om de kwaliteit van de Valcombe wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hij besloot om de wijngaarden volledig te herplanten, onder andere met de druivensoort syrah. Charles Ricome was de eerste wijnmaker in de regio die een wijn produceerde op basis van syrah. Het Château wordt tegenwoordig beheert door Dominique Ricome. Hij produceert uitsluitend wijnen met de Appelation Costière-de-Nîmes. De druiven groeien op arme bodems bedekt met een dikke laag Rhône-stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan de wijnen. Dit is een absoluut uniek geval binnen die Costière-de-Nîmes wijnstreek.

  • Familiebedrijf
  • Sinds 1945 in bezit van de Ricome familie
  • Productie van uitsluitend Costières de Nîmes wijnen