Alle wijnen van Castillo de Molina


CASTILLO DE MOLINA CABERNET SAUVIGNON RESERVA
Chili - Central Valley ►   De kleur van deze wijn is intens robijnrood en de aroma's doen denken aan zwarte bessen, pruimen, tabak en vanille. De smaak is fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines. D ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA CARMENÈRE RESERVA
Chili - Maule Valley ►   Deze Carmenère heeft de karakteristieke diepe paarse kleur en aroma's van pruimen, kruiden en tabak. De smaak is rond en vol met een goed evenwicht en een mooie afdronk. De 10% Cabernet Sauvignon in de ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA CHARDONNAY RESERVA
Chili - Casablanca Valley►   De Chardonnay is helder geel van kleur. De geur heeft grapefruit en witte perzik alsmede een toets van hazelnoot. De smaak heeft een medium body met romigheid en frisheid. Goede vulling en evenwicht ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA MERLOT RESERVA
Chili - Cachapoal Valley ►   Cachapoal wordt tegenwoordig gezien als de beste regio voor Merlot, vanwege de zeer geschikte bodem en het gunstige klimaat. Deze wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA PINOT NOIR RESERVA
Chili - Curicó Valley ►   Door de houtrijping wint deze wijn aan complexiteit. In de geur zijn aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille. Pinot Noir is als wijn geliefd, maar bij de wijnboer e ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA SAUVIGNON BLANC RESERVA
Chili - Elqui Valley►   De stijl van deze lichtgele Sauvignon Blanc is vegetaal met frisse citrustonen en mineraliteit. De smaak heeft iets van groene appel, groene peper en is mooi strak droog. De Elqui Valley heeft qua bodem ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
CASTILLO DE MOLINA SYRAH RESERVA
Chili - Maule Valley ►   De wijn is diep violet van kleur met een fijne geur van cassis, pruimen, viooltjes en op de achtergrond chocolade en vanille. De smaak is aantrekkelijk en vol en de wijn heeft zachte rijpe tannines. Dez ... (meer lezen)
vanaf € 9,00

Castillo de Molina, Chili-Maule Valley

 

 

 

 

De broers Bonifacio en José Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maken de eerste wijn van lokale druiven die groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd.

 

In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. Inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven voor Castillo de Molina-wijnen te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken, mits zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Castillo de Molina-wijnen.

  • Onderdeel van de San Pedro coöperatie
  • Castillo de Molina was San Pedro's eerste "Reserve" lijn
  • Oprichting San Pedro vond plaats in Molina
  • Sustainable Winegrower of the Year
  • Gold Medal Castillo de Molina Sauvignon Blanc - Sélections Mondiales des Vins Canadá 2016