Alle wijnen van Borie-Manoux


BORIE-MANOUX BEAU-RIVAGE BORDEAUX BLANC
Frankrijk - Bordeaux ►   Deze Beau-Rivage Blanc wordt gemaakt van sauvignon blanc en semillon. De druiven komen van wijngaarden die voldoen aan de Appellation Bordeaux Contrôlée-regels. Hij is fris met het fruitige van appel en ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX BEAU-RIVAGE BORDEAUX ROUGE
Frankrijk - Bordeaux ►   Een rode Bordeaux zoals de Bordelais, de bewoners van Bordeaux, hem elke dag drinken. Hij is fris, sappig en fruitig (cassis, cerise), middelzwaar, toegankelijk en heerlijk doordrinkbaar. Dit is zo'n ro ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHAPELLE DE LA TRINITÉ
Frankrijk - Bordeaux - Saint-Emilion ►   Slank en elegant, met lekker veel fris bessenfruit, rijpe kersen en een vleug kruiden. Deze middelzware, toegankelijke Saint-Emilion is soepel, maar heeft wel degelijk grip en dat maakt hem ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU BATAILLEY - 5ÈME GRAND CRU PA
Frankrijk - Bordeaux - Pauillac ►   Wat een evenwicht in deze krachtige, kruidige, complexe en complete wijn. Aroma's van cassis, wat cerise, tabak en cederhout, allemaal zo kenmerkend voor Pauillac, wisselen elkaar in de neus en ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU BEAU-SITE - CRU BOURGEOIS SUP
Frankrijk - Bordeaux - St.Estèphe ►   Klassieke St. Estèphe met stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen door het rijke, rijpe, donkergekleurde sap met aroma's van rode en zwarte bes. Ruim een jaar rijping op vaten van ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU HAUT-BAGES MONPELOU - CRU BOU
Frankrijk - Bordeaux - Pauillac ►   Volle, robuuste en tegelijkertijd elegante Cru Bourgeois uit Pauillac. In de neus zijn de typische Pauillac-aroma's van cassis, cerise en potloodslijpsel te herkennen. In de smaak en de stevige, ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU PONTAC-LYNCH - CRU BOURGEOIS
Frankrijk - Bordeaux - Haut-Medoc ►   Pontac-Lynch biedt een explosie van fruit in de neus en in de mond. De aroma's van kers en pruim zijn rijp en zwoel. Mooi structuur in de mond, zachte tannines en een lange afdronk. De wijn hee ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU SAINT-ROBERT - PONCET DEVILLE
Frankrijk - Bordeaux - Graves ►   Intense aroma's van grapefruit, sinaasappelbloesem en een subtiel vleugje musc en vanille. De smaak is vol en heeft finesse, frisse zuren en een licht bittertjes op de afdronk. Eige ... (meer lezen)
vanaf € 12,25
BORIE-MANOUX CHÂTEAU TROTTE VIEILLE - PREMIER GRAN
Frankrijk - Bordeaux - Saint Emilion ►   Een krachtige wijn met in de neus donker fruit, pruimen en kruiden. In de smaak een mooie balans tussen het fruit, de zuren en tannines. De wijn komt van een zeer oud wijngoed, ooit een ... (meer lezen)
vanaf € 12,25

Borie-Manoux, Bordeaux-Frankrijk

 

 

 

 

In 1870 vestigde Pierre Borie zich als négociant in Bordeaux. Het bedrijf is nog steeds voor 100% in handen van de familie waarvan inmiddels de 5e generatie aan het roer staat. Tevens zijn zij eigenaar van een tiental gereputeerde châteaux zoals:

  • Château Batailley, Grand Cru Classé, Pauillac
  • Château Haut-Bages Monpelou, Cru Bourgeois Supérieur, Pauillac
  • Château Beau-Site, Cru Bourgeois Supérieur, Saint-Estèphe
  • Château de Domaine de L'Église, Pomerol
  • Château Trotte Vieille, Premier Grand Cru Classé, Saint-Emilion
  • Familiebedrijf
  • Eigenaar van tiental gereputeerde Châteaux
  • 5e generatie aan het roer
  • Exclusief op de Nederlandse markt