Alle wijnen van BORGO CONVENTI


BORGO CONVENTI CABERNET FRANC - ISONZO DEL FRIULI
Italië - Friuli-Venezia ►   Granaatrood met de fonkeling van robijn, frisfruitige tonen van rode en zwarte bes, koele aroma's van groene kruiden, een structuur die dan weer strak en het volgende moment rond overkomt: dat is Cab ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
BORGO CONVENTI FRIULANO - ISONZO DEL FRIULI
Italië - Venetia ►   Friulano, dé witte wijn van Friuli, is apart in zowel zijn aroma's als structuur. Witte bloesem en blanke noten vallen op in de neus en in de mond komen daar pittige, zilte mineralen bij. De afdronk is verf ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
BORGO CONVENTI PINOT GRIGIO - COLLIO
Italië - Friuli-Collio ►   Collio staat bekend als één van Italië's meest prestigieuze wijnbouwgebieden, speciaal vanwege de zeer gewilde witte wijnen van hoge kwaliteit. Borgo Conventi maakt er deze Pinot Grigio. De wijn heeft ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
BORGO CONVENTI PINOT GRIGIO - ISONZO DEL FRIULI
Italië - Friuli-Venezia ►   Strogeel met warme nuances. In de neus geurig, karakteristiek en intens met delicate hinten van witte bloemen en kamperfoelie gecombineerd met fruitige hinten van rijpe peer.   ♣ Druivenras ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

Borgo Conventi, Friuli-Italië

 

 

 

 

 

Borgo Conventi dateert van 1975 en is vernoemd naar de legende 'Farra d'Isonzo'. Deze legende vertelt het verhaal van graaf Strassoldo, een groot grondbezitter die een stuk land doneerde aan een monnik genaamd Basilio Pica. Op deze grond, in de provincie Farra d'Isonzo, stichtte de monnik de eerste van een reeks kloosters genaamd Borgo Conventi. Sinds de start in 1975 heeft het wijngoed zich kunnen meten met de beste wijnmakers van Friuli, met veel aandacht voor de wijngaarden waar zowel traditionele als uitheemse druivensoorten zijn aangeplant. Vandaag de dag bezit Borgo Conventi meer dan 40 hectaren, verdeeld over de DOC's Collio en Isonzo.

  • Eén van de beste wijnmakers van Friuli, Italië
  • Veel aandacht voor uitheemse en traditionele druivenrassen
  • In het bezit van meer dan 40 hectare wijnbouwgrond