Alle wijnen van Bouchard Père & Fils


BOUCHARD PÈRE & FILS MÂCON ROUGE
Frankrijk - Bourgogne ►   De wijn heeft een bouquet van rood fruit, vermengd met heel plezierige geuren van de streek. Fruitig, licht, aangenaam vol van smaak. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1731 ... (meer lezen)
vanaf € 10,95
BOUCHARD PÈRE & FILS MÂCON-VILLAGES
Frankrijk - Bourgogne ►    Deze Mâcon-Villages is een bijzonder aangename wijn met de juiste dosis fruit, frisheid en sap. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1731 Wereldwijde refere ... (meer lezen)
vanaf € 11,55
BOUCHARD PÈRE & FILS MÂCON LUGNY SAINT PIERRE
Frankrijk - Bourgogne ►   Deze wijn heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1731 ... (meer lezen)
vanaf € 11,95
BOUCHARD PÈRE & FILS BOURGOGNE - LA VIGNÉE
Frankrijk - Bourgogne ►   Een aromatische, ronde, niet te zware wijn met een fris en delicaat bouquet van bloemen, geel fruit en vanille. Een typische chardonnay uit de Bourgogne, perfect als glas op zich maar ook een fijne mat ... (meer lezen)
vanaf € 11,95
BOUCHARD PÈRE & FILS BOURGOGNE - LA VIGNÉE
Frankrijk - Bourgogne ►   Het is een weelderige, ronde wijn met een lichte kleur en het bouquet heeft fijne aroma's van klein fruit. Fruitigheid en body zijn mooi in evenwicht. Een uitstekende begeleider van paté, rood vlees en ... (meer lezen)
vanaf € 13,25
BOUCHARD PÈRE & FILS BOURGOGNE - RÉSERVE
Frankrijk - Bourgogne ►   Bourgogne Blanc pur sang! 100% Chardonnay. Fris, op een ingetogen manier fruitig. Aroma's van appel, peer en abrikoos worden aangevuld met tonen van blanke noten, romige boter en een vleug vanille. Opw ... (meer lezen)
vanaf € 14,55
BOUCHARD PÈRE & FILS HAUTES-CÔTES DE BEAUNE
Frankrijk - Bourgogne ►   Hautes-Côtes de Beaune is de appellatie voor het wijngebied dat ligt op de heuvels ten westen van de beroemde Côte de Beaune. In de Hautes-Côtes worden eerlijke wijnen gemaakt van een goed niveau. De w ... (meer lezen)
vanaf € 15,75
BOUCHARD PÈRE & FILS HAUTES-CÔTES DE NUITS
Frankrijk - Bourgogne ►   Het karakter van de wijn is fruitig met een bouquet van o.a. zwarte bessen: het is een specifieke Côtes de Nuits. De wijn heeft een stevige en krachtige structuur.  Deze jonge wijn past uitstekend bij vlee ... (meer lezen)
vanaf € 15,95
BOUCHARD PÈRE & FILS SAINT-VÉRAN
Frankrijk - Bourgogne ►   Hij heeft een jeugdige charme en een aromatisch bouquet met tonen van fruit en bloemen.De smaak is fruitig en geurig, een heerlijke wijn. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1 ... (meer lezen)
vanaf € 16,95
BOUCHARD PÈRE & FILS SAVIGNY-LES-BEAUNE LES LAVIÈR
Frankrijk - Bourgogne ►   Deze Premier Cru wijn is één van de beste uit de appellatie. Hij is zeer geurig, aroma's van cassis en vanille, en heeft een goede intense afdronk. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgo ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS POMMARD
Frankrijk - Bourgogne ►   Bekende rode Bourgogne uit de Côte de Beaune. De wijn heeft rood fruit aroma's en een stevige volle smaak met lichte houttonen door de lagering op Frans eiken vaten. Past goed bij wild, rood vlees en g ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MONTHÉLIE LES DURESSES PREMIE
Frankrijk - Bourgogne ►   Deze wijn heeft een donker robijnrode kleur met purperen tinten. Een intens bouquet met tonen van zwart fruit als kersen en cassis, mokka en lichte eiken hinten. Fruitige en vlezige smaak, met een stru ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MONTAGNY - PREMIER CRU
Frankrijk - Bourgogne ►   Een fonkelende, lichtgele Bourgogne van een van de beste wijngaarden uit Montagny, een appellatie in de Côte Chalonnaise. De wijn geurt en smaakt naar perzik en abrikoos met een vleug vanille en toast ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MEURSAULT LES CLOUS
Frankrijk - Bourgogne ►   Meursault Les Clous is een wijngaard die door zijn bijzondere bodemgesteldheid een grotere reputatie heeft dan menig "gewone" Meursault (met de enkele dorpsappellatie). De mineraliteit en de bloemen ar ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MEURSAULT - PREMIER CRU - PER
Frankrijk - Bourgogne ►   Meursault Perrières wordt als de grootste wijn van Meursault beschouwd. Hij heeft een intrigerend bouquet van mineralen en fruit. De smaak is vol met een levendige frisheid en een lang nablijvende afdr ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS BEAUNE DOMAINE ROUGE
Frankrijk - Bourgogne ►   Een delicaat bouquet van rood fruit gecombineerd met plezierige houttonen. Rijk, teder en verfijnd in smaak. Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1731 Wereld ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MEURSAULT - PREMIER CRU - GEN
Frankrijk - Bourgogne ►   Meursault Genevrières Premier Cru behoort tot de beste herkomsten in deze gemeente. De wijn onderscheidt zich door zijn subtiele bouquet en verfijning alsmede zijn ronde smaaktonen en indrukwekkende af ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS BEAUNE DU CHÂTEAU - PREMIER C
Frankrijk - Bourgogne ►   Deze wijn is sedert 1907 een exclusiviteit van Domaine Bouchard Père & Fils.Hij wordt samengesteld uit Pinot Noir druiven van 17 Premier Cru wijngaarden. De druiven van elke wijngaard worden apart gevi ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS LE CORTON GRAND CRU
Frankrijk - Bourgogne ►   Corton is een heel oud en gerenommeerde wijngebied in de Bourgogne. Le Corton is als Grand Cru geclasseerd voor rode wijn en Corton-Charlemagne is Gran Cru voor witte wijn. Het is zeer zeldzaam dat Gra ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS GEVREY-CHAMBERTIN
Frankrijk - Bourgogne ►   Uit dit dorp komen uitsluitend rode wijnen, gulle rijke Bourgognes. De bodem is er bijzonder van samenstelling, wat kracht en complexiteit van de wijn verklaart. De wijn is granaatrood en heeft aroma's ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS CHEVALIER-MONTRACHET - GRAND
Frankrijk - Bourgogne ►   De Chardonnay druiven worden in optimale rijpheid handmatig geoogst en na een strenge selectie vindt de vinificatie plaats. Afhankelijk van het profiel van de oogst laat men de jonge wijn 12 tot 14 maa ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS BEAUNE TEURONS - PREMIER CRU
Frankrijk - Bourgogne ►   Fermentatie vindt plaats in kleine temperatuur-gecontroleerde roestvrij stalen vaten. Men laat de wijn rijpen in vaten van Frans eikenhout. Het bouquet heeft mooie aroma's van rood fruit met een vleugj ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS BEAUNE GRÈVES - VIGNE DE L'EN
Frankrijk - Bourgogne ►   De wijn uit de "Vigne de l'Enfant Jésus" heeft een grote naam door het verhaal achter de wijn. Het is één van de oudste wijngaarden in het bezit van Domaine Bouchard Père & Fils. Bouchard geeft deze bi ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS VOLNAY CAILLERETS ANCIENNE CU
Frankrijk - Bourgogne ►   Volnay Caillerets is ononderbroken meer dan 235 jaar in eigendom van Bouchard Père & Fils. Deze wijn is daarom een Icoon binnen hun gamma. Het werk in de wijngaard tot en met de vinificatie en lagering ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
BOUCHARD PÈRE & FILS CORTON-CHARLEMAGNE GRAND CRU
Frankrijk - Bourgogne ►   Uit de eigen wijngaard van Bouchard Père & Fils in de Corton-Charlemagne komt deze grote wijn. Hij behoort tot één van de grootste witte Bourgognes en is zeer zeldzaam. De wijn heeft intense aroma's va ... (meer lezen)
vanaf € 150,00
BOUCHARD PÈRE & FILS MONTRACHET - GRAND CRU
Frankrijk - Bourgogne ►   Montrachet wordt gezien als de beroemdste wijngaard voor droge witte wijn ter wereld. Domaine Bouchard Père & Fils is gelukkige eigenaar van een mooi perceel van 0,89 ha. Ze maken er een topwijn met gr ... (meer lezen)
vanaf € 545,00

Bouchard Père & Fils, Bourgogne-Frankrijk

Opgericht in 1731 in Volnay is Bouchard Père & Fils één van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne. Vandaag de dag is het een wereldwijde referentie voor goede Bourgogne wijnen. Het hoofdkwartier is gesitueerd in het Château de Beaune. De galerijen en het Bastion van dit 15e eeuws landgoed, vormen een uitstekende natuurlijke omgeving waarin de wijnen langzaam kunnen rijpen.

 

GESCHIEDENIS

Het succesverhaal van Bouchard Père & Fils begon in 1731 met de oprichting van het handelshuis. De eerste wijngaarden werden vierenveertig jaar later gekocht, in Volnay. In 1791 verwierf Bouchard Père & Fils één van zijn vermaardste wijngaarden, Vigne de L'Enfant Jésus in Beaune Grèves. In 1820 verhuisde de familie zijn zetel naar het kasteel van Beaune. Geleidelijk groeide het wijngaardbezit, vooral rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw.

 

WIJNGAARDEN

Gedurende de jaren heeft Bouchard een uniek domein samengesteld, één van de mooiste van de Bourgogne. Bouchard bezit 130 hectare, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus, met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. Elk perceel wordt dagelijks op de voet gevolgd door de medewerkers. Er wordt constant gewaakt voor een juiste balans tussen de biologische cyclus en het menselijk ingrijpen, waardoor het terroir alle nuances optimaal kan uiten.

 

In 1995 werd Bouchard Père & Fils verworven door de Champagnefamilie Henriot. Grote investeringen volgden en de aandacht werd gericht op de wijnen uit de Côte d'Or. Door deze nieuwe kwaliteitsstrategie behalen de wijnen van Bouchard Père & Fils in proeverijen en perskritieken tegenwoordig topscores. De topwijnen van eigen wijngaarden worden apart op de markt gebracht als 'Domaine Bouchard Père & Fils'. Daarnaast zijn er de handelswijnen, die worden gemaakt van streng geselecteerde, aangekochte druiven. Ook hierbij wordt een hoog niveau nagestreefd.

  • Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, opgericht in 1731
  • Wereldwijde referentie voor goede Bourgogne wijnen
  • Bezit van 86 ha. Grand Crus & Premier Crus
  • Vivino Wine Style Award 2017
  • Grote investeringen voor kwaliteit optimalisatie