Alle wijnen van Alvaro Palacios


ALVARO PALACIOS LA MONTESA RIOJA CRIANZA
Spanje - Rioja ►   Tempranillo en Mazuele spelen in deze wijn de bijrol. De hoofdrol is hier weggelegd voor de garnacha. De wijn is robijnrood met verleidelijke aroma's van rood en zwart fruit, florale tonen en kruiden. De smaa ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
ALVARO PALACIOS LA VENDIMIA RIOJA
Spanje - Rioja ►   La Vendimia is de naam van de jonge Rioja die Palacios Remondo maakt. Opmerkelijk is dat hij uit gelijke delen Garnache en Tempranillo bestaat. Alvaro Palacios gelooft heilig in de Garnacha druif, ook voor Ri ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
ALVARO PALACIOS CAMINS DEL PRIORAT
Spanje - Catalonië ►   Met Camins del Priorat heeft Alvaro Palacios voor ogen om uit verschillende kleine wijngaarden een wijn te maken die door zijn zeer diverse terroirs complexiteit heeft en duidelijk zijn afkomst toont. Na ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
ALVARO PALACIOS LA MONTESA RESERVA SELECCION ESPEC
Spanje - Rioja ►   In de beste jaren maakt Alvaro Palacios uit La Montesa wijngaard de Reserva Seleccion Especial. Deze wijn van biologisch geteelde druiven wordt op traditionele wijze gemaakt. De rijping op eiken vaten duurt 1 ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
ALVARO PALACIOS LES TERRASSES PRIORAT OLD VINES
Spanje - Catalonië ►   Alvaro Palacios is na zijn studie in Bordeaux sinds 1989 aan de slag in Priorat. Hij bouwde er zijn eigen wijndomein op. Zijn iconische Priorats verschaften hem cultstatus: hij wordt sindsdien beschouwd a ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

Alvaro Palacios, Rioja-Spanje

 

 

 

 

Alvaro Palacios werd geboren in een gezin met negen kinderen. Álvaro was de zevende en er werd van hem verwacht dat hij naar Bordeaux ging om oenologie en viticulture te studeren. Via een stage op Château Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. In plaats van na zijn studie naar het familiedomein terug te keren, kiest hij ervoor een eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Met veel gevoel voor terroir, maar ook het eeuwenoude cultuurlandschap slaagt Álvaro erin zijn Priorat wijnen tot een immens succes te maken.

 

Een volgend project start hij samen met Ricardo Perez, een neef, die net als hij zijn scholing in Bordeaux heeft gekregen. Dit keer valt zijn oog op de wijnstreek Bierzo. Hier concentreren ze zich op de biologische teelt van de rode Mencia druif. Het succes ervan versterkt het aanzien van Álvaro. Na het overlijden van zijn vader in 2000 neemt Álvaro op het verzoek van de familie ook het Palacios Remondo in Rioja Baja onder zijn hoede. Dit combineert hij met de aandacht voor zijn wijnbedrijf in Priorat en het bedrijf in Bierzo. In de Rioja wijngaarden van de familie heeft Álvaro na zijn komst drastische maatregelen genomen. In korte tijd wordt de productie teruggebracht met 60% en weet hij de kwaliteit meer dan navenant te verhogen. Naast aandacht voor terroir is zijn geloof in Garnacha voor Rioja zeer opmerkelijk.

 

Álvaro Palacios wordt gezien als één van de meest getalenteerde en visionaire wijnmakers van Spanje.

  • Recipient of the Year 2016 - Winemakers Award
  • Álvaro Palacios bekroond tot Decanter Man of the Year 2015
  • L'Ermita 2015 - 96 Decanter Points
  • Familiebedrijf met een rijke geschiedenis
  • Álvaro Palacios is één van de meest getalenteerde wijnmakers van Spanje