Alle onze wijnen van de Muscat druif

VICENTE GANDIA FUSTA NOVA MOSCATEL (0.5ltr)
Spanje - Valencia ►   De Fusta Nova Moscatel wordt gemaakt van de beste druiven van de Moscatel wijngaarden in het hart van de "Valencia Moscatel" sub-regio. De oogst is handmatig in de vroege ochtend met als doel de aromastoff ... (meer lezen)
vanaf € 7,05
LA TULIPE SLURP! SWEET - MUSCAT
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Een milddroge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de muscatdruif. De frisse, aangename neus en het lichte zoetje in de afdronk zorgen ervoor dat de Sweet SLURP! mooi in balans is. Een ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
FAMILLE HUGEL MUSCAT - CLASSIC
Frankrijk - Elzas ►   Muscat "Hugel" is een zeer droge wijn met een bijzonder uitgesproken druivenkarakter. De kleur is goudgeel.   Bijzonder geschikt als aperitief en bij asperges   ♣ Druivenras muscat ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
M. CHAPOUTIER MUSCAT DE BEAUMES DE VENISE ( 0.375l
Frankrijk - Cotes du Rhône ►   Een kostelijke wijn, met een uitgesproken aroma van vers, sappig, zoet fruit. Neus en tong ervaren impressies van niet alleen druiven, maar ook van abrikozen en perziken. Michel Chapoutier is één ... (meer lezen)
vanaf € 14,30
DOMAINE MAS AMIEL MUSCAT DE RIVESALTES
Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►   Lichtgele kleur, zeer fijne en florale neus. In de mond is het precies of men op verse druiven bijt met enkele exotische tonen. De frisse zuren zorgen voor een delicaat evenwicht.   ... (meer lezen)
vanaf € 19,25
G.D. VAJRA MOSCATO D'ASTI
Italië - Piemonte ►   De eerste Moscato stokken gingen in 1986 de grond in; de jongste zijn van 2007. Het bereidingsproces is bijzonder omdat hij licht mousserend en friszoet is. Het alcoholgehalte is laag: 5,5%. De wijn heeft ... (meer lezen)
vanaf € 20,00
SANT ORSOLA MOSCATO SPUMANTE
Italië - Veneto ►   De wijngaarden in Noord West Italie zijn vooral de bakermat van de geurige muskaatdruif t.b.v. de bekende mousserende wijn Moscato Spumante. Sant Orsola is een zoete verfrissende mousserende wijn met een lic ... (meer lezen)
vanaf € 20,00

De Muscat druif

Musat (wit): Waarschijnlijk is de muscat de oudste wijndruif die bestaat. Het zijn de Grieken en de Romeinen die dit ras naar het zuiden van Frankrijk hebben gebracht. Deze druif is verantwoordelijk voor de zoete en bloemrijke geur en druivensmaak in de vin doux naturel uit de Roussilon, de Muscat de Beaumes-de-Venise uit de Rhône. In opkomst zijn de droge Muscats uit het Franse Zuiden. Zeker de moeite waard zijn ook de droge muscats/muskateller uit noordelijker gebieden zoals de Elzas, de Pfalz, Baden en Oostenrijk. Als kwalitatief beste muscat-druif geldt de muscat blanc à petits grains, met als goede tweede de muscat d’alexandrie.  Wijnen van muscat geuren naar bloemen (rozen, witte bloemen en citroenkruid), muskaat en fruit (druiven, abrikoos). Synoniemen zijn:

  • Moscatel (Spanje en Portugal)
  • Moscato (Italië)
  • Muskateller (Duitsland)
  • Muskadel (Zuid-Afrika)