Alle onze wijnen van de Marsanne druif

CHÂTEAU DE VALCOMBE MARSANNE/VERMENTINO
Frankrijk - Costières de Nimes►   De Château de Valcombe Blanc heeft een heldere gouden kleur. In de neus is een perfecte mix van noten en witte perziken. De smaak is zacht en elegant, waarin de fruitaroma's subtiel naar buiten ... (meer lezen)
vanaf € 9,00
M. CHAPOUTIER CROZES-HERMITAGE "LES MEYSONNIERS" B
Frankrijk - Crozes-hermitage ►   Fonkelend, bleek geel met groene reflexen. In het bouquet en de soepele, frisse smaak tonen zich kweepeer, pioen en geroosterde amandelen. De 20 tot 40 jaar oude druivenstokken dragen bij aan co ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
M. CHAPOUTIER HERMITAGE "CHANTE ALOUETTE"
Frankrijk - Hermitage ►   Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen; Fonkelend, groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember, acacia en een hint van lindeboom. De za ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

De Marsanne druif

Marsanne (wit): is een typische ‘Rhônedruif’ die wijn met behoorlijk veel kleur en body en een tamelijk lage zuurgraad oplevert. Marsanne vormt de basis van noordelijke witte Rhônewijnen, zoals bijvoorbeeld Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas, Condrieu, Saint-Joseph en Saint-Péray. De wijnen van Marsanne zijn in het begin fris en perzikachtig, later worden ze zwaarder en voller (honingachtig). Vaak worden ze gemengd met Roussanne of Viognier. Verder komt de druif ook voor in de Franse Savoie, in Australië (Victoria), Californië, Italië en zelfs in Zwitserland is de druif kleinschalig aangeplant.