Alle onze wijnen van de Grenache blanc druif

M. CHAPOUTIER CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE "LA BERNARDINE"
 Frankrijk - Rhône - Chateauneuf du pape ►   Fonkelend goudgeel van kleur, in de neus impressies van bloesem en lelie. De smaak is fris en mooi in balans met een vleugje citrus. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest geresp ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
M. CHAPOUTIER CÔTES-DU-RHÔNE "BELLERUCHE" BLANC
Frankrijk - Côtes du Rhône ►   Licht geel van kleur, in de neus groene appel, meidoorn, witte bloemen, citrus en exotisch fruit. De smaak is fris en evenwichtig met veel vet en lengte.  Familiebedrijf, een toonaange ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
M. CHAPOUTIER LUBÉRON "LA CIBOISE" BLANC
Frankrijk - Cotes du luberon ►   La Ciboise blanc heeft een lichte kleur met groene en gele tinten. Aroma's van witte bloesem, citroen en exotisch fruit waarna in de smaak een goede balans opvalt tussen frisheid en rondheid met ... (meer lezen)
vanaf € 12,25

De Grenache blanc druif

Grenache blanc (wit): Grenache blanc is een witte wijn druif welke oorspronkelijk uit Spanje komt, alwaar ze garnacha blanca wordt genoemd. Deze druif komt met name voor in Spanje in Frankrijk, in de Roussillon, de Languedoc, de Côtes du Lubéron en de zuidelijke Rhône. De garnacha blanca wordt veelal gebruikt in assemblage wijnen. Ze geeft vaak krachtige wijnen met veel alcohol. De wijn is vaak lichtgeel tot groen van kleur. De smaak is veelal droog, zacht en fruitig en heeft vaak weinig zuren. In de geur aroma's van anijs, dille, venkel, bloemen, maar ook witte nectarine . De wijnen worden soms opgelegd op hout.