Alle onze wijnen van de Nero d'Avola druif

FEUDO PRINCIPI DI BUTERA NERO D'AVOLA
Italië - Sicilië  ►   Diep van kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur vermengd met heerlijke kruidigheid in de afdronk. De Nero d'Avola is een droom voor ... (meer lezen)
vanaf € 10,00
FEUDO PRINCIPI DI BUTERA SURYA ROSSO
Italië - Sicilië ►   Robijnrood, intens van geur met flink rood fruit. Goed gestructureerd van smaak en een lange afdronk. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta.    ♣ Druivenras n ... (meer lezen)
vanaf € 10,00

De Nero d'Avola druif

Nero d'Avola (blauw): De  is de belangrijkste rode druif van Sicilië en een van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Vernoemd naar het plaatsje Avola in het diepe zuiden van Sicilië, worden de wijnen wel vergeleken met de Syrah-druif. Wijnbouwers brachten deze druif een paar honderd jaar geleden naar het zuidelijke puntje van het eiland. Vandaag de dag is zij verspreid over het hele eiland Sicilië. Wijnen van deze druif staan bekend om hun uitgesproken fruitige smaak van pruimen, cranberry's en granaatappel. Deze wijnen hebben een medium body met veel sap en frisheid. Door houtlagering kunnen ze meer diepgang in de smaak krijgen met meer kruidige tonen van tabak en koffie. De beste Nero d’Avola wijnen zijn vrij intens van smaak, maar hebben toch altijd iets zachts.