LAROCHE VIOGNIER

Frankrijk - Languedoc/Roussillon ►

 

De viognierdruif staat bekend om zijn unieke, geurige, florale aroma's. Laroche's Viognier Vin de Pays d'Oc is ook heel geurig maar op een aangenaam subtiele wijze. Perzik, meloen, ananas en een vleug hyacint zijn aroma's die voorkomen in deze opvallend elegante, frisfruitige Viognier. Verrukkelijk als droog, opwekkend aperitief en een aanrader bij lichte gerechten.

 

Druivenras viognier

 

Art.nr 48223

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Michel Laroche is wereldwijd bekend als de innovatieve producent van topwijnen in Chablis en tegenwoordig ook van wijnen in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van de cépage-wijnen die Laroche in het Franse zuiden maakt. Van de viognierdruif worden in de noord-Rhône uitzonderlijk geurige wijnen gemaakt die jaren kunnen ouderen. Deze Viognier uit het zuiden is ook heel geurig maar bedoeld om jong van te genieten. De wijn is fonkelend lichtgeel en geurt naar perzik, ananas, zoete meloen en heeft op een heel subtiele manier het florale van hyacint. In de mond valt zijn frisse fruitigheid op. Een evenwichtige, aromatische wijn met een opwekkende afdronk.

  • Alcohol percentage 12.5%
  • Land Frankrijk
  • Ligging wijngaard Viognier is een lastige druif. Hij kan uitstekend veel zon verdragen, maar heeft ook koelte nodig om te voorkomen dat hij te log, te dik en te uitgesproken wordt. Michel Laroche heeft zijn viognier in de Languedoc op hellingen met een noordelijke expositie aangeplant zodat ze wel zon maar niet te veel warmte krijgen. Het resultaat is een frisse, elegante, evenwichtige Viognier.
  • Regio Languedoc/Roussillon
  • Afsluiting SCHROEFDOP
  • Wijnhuis Laroche
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Door zijn uitgesproken florale tonen wordt een Viognier terecht bij gerechten met oosterse specerijen aangeraden. Laroche's Viognier is ook aromatisch maar op een mooie, bescheiden wijze waardoor hij bij verfijnd gekruide gerechten het best tot zijn recht komt. Gegrilde jakobsmossel met kervelboter, salade met venkel en rivierkreeft, tongfilet met kerriejus, geroosterde kipfilet, pasta met zeevruchten, milde kaas als port salut.
  • Druivenras viognier
  • Jaar 2017