PENFOLDS YATTARNA

Australië - Adelaide ►

 

Yattarna komt ui het Aboriginal en betekent 'beetje bij beetje, geleidelijk'. Deze naam is gekozen omdat de wijn het resultaat is van een jarenlang ontwikkelingsproject waarbij het de ambitie was om een witte wijn te maken die in kwaliteit de evenknie zou zijn van de wereldberoemde Grange. Wit goud van kleur met groene reflexen. Intens en complex aroma van citrus, gele perzik, appel, jasmijn en voorjaarsbloemen. De smaak is stevig, maar toont tegelijkertijd een opmerkelijke elegantie en is zowel ingetogen als levendig door de frisse zuren.

  • Het vlaggenschip van de Australische wijn
  • Penfolds Grange: een icoon 

♣ Druivenras chardonnay

 

Art.nr 45217

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijn maken. Multi-regio en multi-wijngaard blending beheersen zij als geen ander. Zo zijn de druiven voor de Yattarna geoogst in de koele regio's van Tasmanie en Adelaide Hills. Yattarna komt uit het Aboriginal en betekent 'beetje bij beetje, geleidelijk'. Deze naam is gekozen omdat de wijn het resultaat is van een jarenlang ontwikkelingsproject waarbij het de ambitie was om een witte wijn te maken die in kwaliteit de evenknie zou zijn van de wereldberoemde Grange. Schitterende recensies, waarbij de Yattarna vergeleken wordt met Bourgognes van Premier en Grand Cru status, tonen aan dat men hier in geslaagd is. Het Amerikaanse wijntijdschrift Wines & Spirits beoordeelde het oogstjaar 2008 met 93 uit 100 punten. Yattarna is dan ook het Vlaggenschip onder de witte Penfolds wijnen. De wijn heeft negen maanden gerijpt op Frans eiken (waarvan 49% nieuw). De wijn is geheel op dronk en behoudt tot zeker zo'n twaalf jaar na oogst zijn kwaliteiten. 

  • Alcohol percentage 12.5%
  • Land Australië
  • Ligging wijngaard De beste locaties van Tasmanië en Adelaide Hills.
  • Regio Adelaide
  • Afsluiting SCHROEFDOP
  • Wijnhuis Penfolds
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Kreeft, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend) en kaas (romige wit schimmelkazen zoals Brie en Chaource).
  • Rijping 8 maanden op Frans eiken barriques 45% nieuw en 55% 1 jaar oud.
  • Potentiële ontwikkeling 10 tot 12 jaar.
  • Bodem type De bodem varieert van zanderig leem tot leem met klei op een ondergrond van door latende stenen.
  • Druivenras chardonnay
  • Jaar 2013