BOUCHARD PÈRE & FILS MONTAGNY - PREMIER CRU

Frankrijk - Bourgogne ►

 

Een fonkelende, lichtgele Bourgogne van een van de beste wijngaarden uit Montagny, een appellatie in de Côte Chalonnaise. De wijn geurt en smaakt naar perzik en abrikoos met een vleug vanille en toast en een mooie mineraliteit. De wijn is op een elegante manier rijk en vol en heeft een frisse afdronk. In tegenstelling tot de Premier Crus uit de Côte d'Or zijn de betere Montagny's niet per se bedoeld om te ouderen. In hun jonge jaren zijn ze het verleidelijkst. Deze complexe wijn vormt een stijlvol aperitief en past perfect bij allerlei visjes.

  • Eén van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne, uit 1731
  • Wereldwijde referentie voor goede Bourgogne wijnen
  • Bezit van 86 ha. Grand Crus & Premier Crus 

Druivenras chardonnay

 

Art.nr 05130

€ 20,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Bouchard Père et Fils is al meer dan een eeuw één van de beroemdste en bekendste namen in de Bourgogne. In 1731 begon Bouchard als handelshuis. Een kleine 50 jaar later kocht Bouchard zijn eerste wijngaarden en inmiddels bezit het huis 130 hectare waarvan 12 ha Grand Cru en 74 ha Premier Cru-wijngaarden. Behalve van eigen druiven werkt Bouchard ook met druiven van andere topwijnbouwers zoals voor deze Montagny Premier Cru. Montagny ligt in de Côte Chalonnaise, ten zuiden van de Côte d'Or. De beste Montagny's, waar deze Bouchard bij hoort, hebben de klasse en finesse van de witte wijnen uit de Côte de Beaune. Montagny gold als een goed bewaard geheim van top-Bourgognes voor minder geld. 

  • Alcohol percentage 13.5%
  • Land Frankrijk
  • Ligging wijngaard Montagny is een appellatie in de Côte Chalonnaise, de streek die aan de Côte d'Or grenst. De chardonnaydruiven groeien in wijngaarden met een bodem die klei en kalk bevat.
  • Regio Bourgogne
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis Bouchard Père & Fils
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Een zacht, elegant aperitief dat bij allerlei verfijnde borrelhapjes en amuses past. Prima begeleider van gebakken en geroosterde witte vis als zwaardvis met kerveljus, gebakken kabeljauw met venkel. Ook bij gepocheerde tong met (wijn)saus, visstoofpotje en een vissoep doet hij het goed. Bij lichte gevogeltegerechten, warme beenham, groententerrines en gestoofde asperges voelt de wijn zich eveneens thuis. Klassiek met escargots en kikkerbillen.
  • Druivenras chardonnay
  • Jaar 2017