G.D. VAJRA BARBERA D'ALBA DOC

Italië- Piemonte  ►

 

De wijn heeft florale en fruitige tonen maar ook tonen van tabak en kruiden. In de smaak tonen van zwart fruit.De wijn heeft een goede vulling en lengte.

De Barbera d'Alba van Vajra heeft zijn oorsprong in zeer verschillende terroirs. Hierdoor zijn zij in staat om deze Barbera te maken die een zekere complexiteit bezit. De handmatige oogst vindt plaats in de tweede helft van september. De rijping gebeurt in eiken vaten en roestvrijstalen vaten voor ongeveer 12 maanden.

  • Familie gesticht in 1972
  • Behoort tot de top van de Barolo
  • De familie Vaira produceert hun Barolo's op traditionele wijze

Druivenras barbera

 

Art.nr 48244

 

€ 20,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Waar Aldo Vaira ooit startte met de familie wijngaard, is het eigendom van het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan 40 ha. Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich niet verengd tot Nebbiolo alleen; door hun Barbera wijngaarden te koesteren, kunnen zij hieruit een aantrekkelijke Barbera d'Alba maken.

  • Alcohol percentage 14%
  • Land Italië
  • Ligging wijngaard De Fossat, San Pietro, Passau en Fontani wijngaarden liggen in de gemeente Barolo. De Piedicucche wijngaard ligt in de gemeente Novello en de Bricco Bertone wijngaard ligt in de gemeente Sinio.
  • Regio Piemonte
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis G.D. Vajra
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Bij rood vlees en wild zwijn.
  • Leeftijd wijnstok Aangeplant begin jaren '80.
  • Rijping 12 maanden op RVS en eikenhout vaten.
  • Potentiële ontwikkeling 3 tot 5 jaar.
  • Bodem type Kalkhoudende grond van reeds miljoenen jaren oud.
  • Druivenras barbera
  • Jaar 2016