VIÑA SAN PEDRO 1865 CABERNET SAUVIGNON

Chili - Maipo Valley 

 

De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van San Pedro, nu 150 jaar geleden. De wijn is diep robijnrood met een zweem paars. Het bouquet heeft aroma's van cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. De smaak is intens met goed evenwicht tussen de tannines, zuren en het effect van het eiken.

 

Druivenras cabernet sauvignon

 

Art.nr 48196

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat in 1865 doos de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano in Molina werd opgericht. Het was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het oonderdeel van de VSPT Wijngroep: Vina San Pedro Tarapaca. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curico Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. Vina San Pedro bezit naast Curico wijngaarden in Leyda, Maipo, Casablanca, Maule, Cachapoal en Elqui. De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van het wijnbedrijf, nu 150 jaar geleden. De druiven voor deze wijnen komen uit speciale percelen met oude stokken. Voor elke variëteit wordt de wijngaard geselecteerd waarin de bodem maar ook de klimatologische omstandigheden voor deze druivensoort het meest optimaal zijn. De Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de beste Cabernet stokken die San Pedro heeft, in Maipo Valley. Na de handmatige oogst ondergaan de druiven 5 dagen schilinweking. Dan volgt de vinificatie op 25 a 26 graden gedurende 25 tot 30 dagen. De rijping vindt plaats in 95% Frans eiken vaten, de rest Amerikaans. De helft van de vaten waren nieuw, de overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de 1865 Cabernet Sauvignon gebotteld. 

  • Alcohol percentage 14%
  • Land Chili
  • Ligging wijngaard In het midden van Chili ter hoogte van Santiago.
  • Regio Maipo valley
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis Viña San Pedro
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Gerechten met rood vlees maar ook ree en harde kazen.
  • Rijping De rijping vindt plaats in 95% Frans eiken vaten, de rest Amerikaans. De helft van de vaten waren nieuw, de overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de 1865 Cabernet Sauvignon gebotteld.
  • Potentiële ontwikkeling 3 tot 5 jaar.
  • Bodem type Een goed doorlatende steenachtige bodem.
  • Druivenras cabernet sauvignon
  • Jaar 2016