HENRY FESSY BROUILLY

 Frankrijk - Beaujolais ►

 

Mooi rood van kleur, een stevige structuur met in geur en smaak impressies van pruimen en perziken. Niet voor niets wordt deze wijn de "chouchou" = lieveling van de Parijse brasseries genoemd. In hun werkwijze huldigen de gebroeders Fessy de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Voor de botteling rijpt deze Brouilly nog zo'n 7 tot 10 maanden op vat.

Het fraaie karakter blijft zeker zo'n 3 tot 5 jaar na de oogst bewaard. Net als alle andere Beaujolais geldt ook hier, fris serveren.

 

Druivenras gamay

 

Art.nr 46891 

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Brouilly is de meest zuidelijk gelegen en enige cru in de Beaujolais die maar liefst in zes verschillende dorpen wordt gewonnen. Het herkomstgebied bestaat uit grote delen van Odenas, Saint-Lager en Cercié en minder belangrijke delen van Charentay, Quincié en St. Etienne-la-Varenne. Een dorp Brouilly komt als zodanig dus niet voor. De appellation dankt zijn naam aan de nabije Mont Brouilly. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. Zij bezitten in het gebied van de Brouilly ruim 7 hectare wijngaard. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Voor de botteling rijpt deze Brouilly nog zo'n 7 tot 10 maanden op vat. 

  • Alcohol percentage 12.5%
  • Land Frankrijk
  • Regio Beaujolais
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis Henry Fessy
  • Volume 0.75l
  • Wijn/Spijs combinatie Heerlijk bij slakken en salades, ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas; geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
  • Druivenras gamay
  • Jaar 2016