M. CHAPOUTIER GIGONDAS

Frankrijk - Gigondas 

 

Robijnrood, krachtige maar fijne aroma's van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur. 

  • Familiebedrijf, een toonaangevend wijnhuis in de Rhône vallei
  • Eén van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers
  • 5 van Chapoutier's wijnen kregen een 100% Robert Parker score
  • Braille etiketten
  • Michel Chapoutier is een visionair en pionier in biodynamische wijnbouw

Druivenras grenache noir, syrah, mourvedre, cinsault

 

Art.nr 46757 

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uit gemaakt van de Côtes du Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation contrôlée. De druivenstok doet het hier uitstekend, andere gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen; daarvoor is de bodem te arm. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor deze Gigondas worden met de handen geoogst en traditioneel gevinifieerd waarna de wijn deels 12 tot 16 maanden op eiken vaten rijpt alvorens te worden gebotteld. 

  • Alcohol percentage 15%
  • Land Frankrijk
  • Ligging wijngaard  Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. De druivenstok doet het hier uitstekend op de zeer arme bodem.
  • Regio Gigondas
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis M. Chapoutier
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Heerlijk bij boeuf en daube, lamsbout en confits van eend. Kaas: Blue de Tignes, Langres.
  • Rijping Een deel van de wijn rijpt in eiken vaten voordat deze wordt geblend met het andere deel. 12 tot 16 maanden rijping op vat voor dat de wijn wordt gebotteld.
  • Potentiële ontwikkeling 5 tot 7 jaar.
  • Druivenras cinsault, grenache noir, mourvedre, syrah
  • Jaar 2016