M. CHAPOUTIER DOMINIO DEL SOTO

Spanje - Ribera del Duero ►

 

Donker Bordeaux-rood van kleur, een expressief bouquet van bramen en zwarte bessen en een zweem van eikenhout, cacao en vanille dat zich voortzet in de karaktervolle, pittige smaak met zachte tannines in de afronding. Karafferen (1 à 2 uur voor serveren) is aanbevolen. Houdbaar 4 tot 7 jaar na de oogst. Michel Chapoutier zag de grote mogelijkheden in Ribera del Duero en maakt op het wijngoed Dominio del Soto organische wijnen (100% tempranillo) van top niveau.

  • Familiebedrijf, een toonaangevend wijnhuis in de Rhône vallei
  • Eén van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers
  • 5 van Chapoutier's wijnen kregen een 100% Robert Parker score
  • Braille etiketten
  • Michel Chapoutier is een visionair en pionier in biodynamische wijnbouw

Druivenras tempranillo

 

Art.nr 46722

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Ten noordwesten van Madrid aan de oever van de Duero (die verder stroomafwaarts in Portugal Douro gaat heten) ligt het wijngebied Ribera del Duero. De wijnstokken zijn hier geplant op terrassen die op 850 tot 900 meter boven zeeniveau liggen. Klei, kalksteen, mergel en soms wat zand vormen het terroir en het klimaat is een mix van continentaal en gematigd mediterraan: meestal warm en droog met weinig neerslag. Door deze grote hoogte is de nachttemperatuur zelfs hartje zomer laag, wat de druiven meer aroma's geeft en het mogelijk maakt om geconcentreerde wijnen te maken die tot de beste van Spanje behoren. De grote mogelijkheden van dit gebied zijn ook Michel Chapoutier niet ontgaan. Deze visionair en pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw en één van 's werelds meest gerespecteerde wijnmakers kon dan ook de verleiding niet weerstaan om ook hier wijnen te gaan maken van het hoogste niveau. Het wijngoed Dominio del Soto telt 16 hectaren en de druiven, 100% tempranillo, worden organisch verbouwd en met de hand geoogst. Na een lange maceratie vergist de most op roestvrij stalen tanks waarna de jonge wijn deels rijpt op roestvrij staal en deels op fusten van Frans eiken voor een periode van 3 tot 6 maanden. 

  • Alcohol percentage 14%
  • Land Spanje
  • Ligging wijngaard Op terrassen 850-900 meter boven zeeniveau.
  • Regio Ribera del Duero
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis M. Chapoutier
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Charcuterie: Pata negra (de Spaanse iberico-ham) en andere tapas. Vlees: gebakken, gebraden of gegrild mals rood vlees.
  • Druivenras tempranillo
  • Jaar 2016