CHAMPAGNE TAITTINGER LES FOLIES DE LA MARQUETTERIE

Frankrijk - Champagne ►

 

Fonkelend goudgeel met fijne, kleine belletjes die in de flûte omhoog parelen. Aroma's van abrikoos, perzik, brioche en een vleug vanille wisselen elkaar af. De exclusieve cuvée is mondvullend, krachtig en tegelijkertijd elegant en heeft een complexe, rijke, rijpe afdronk. Fors en delicaat. Mollig en slank. Indrukwekkend en anders. Een diner-champagne die bij vis en gevogelte in saus past.

 

Druivenras chardonnay, pinot noir 

 

Art.nr 57836

€ 80,60

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Les Folies de la Marquetterie is een exclusieve cuvée van het eeuwenoude champagnehuis Taittinger. Les Folies is de naam van de wijngaard die voor Château de la Marquetterie in Epernay ligt. Voor deze goudgele champagne worden uitsluitend pinot noir (45%) en chardonnay (55%) van Les Folies gebruikt. De rijpe, geurige druiven worden gedeeltelijk op roestvrijstaal en deels op eiken vaten gevinifieerd. De langzame flesrijping van drie jaar maakt dat de mousse uit fijne, delicate belletjes bestaat die in de flûte omhoog parelen. De goudgele champagne heeft ingetogen maar intense aroma's van perzik en abrikoos aangevuld met subtiele tonen van brioche en een vleugje vanille. Mondvullend, krachtig en tegelijkertijd elegant met een rijke, complexe, lange afdronk. Champagne voor aan tafel.

  • Alcohol percentage 12.5%
  • Land Frankrijk
  • Ligging wijngaard De wijngaarden Les Folies liggen op zonnige, zuidelijke hellingen bij Château de la Marquetterie, bij Epernay.
  • Regio Champagne
  • Afsluiting KURK
  • Wijnhuis Champagne Taittinger
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Gevogelte: parelhoen met paddenstoelen, kalkoen met morieljes Wit vlees: verfijnde kalfs- en varkensvleesgerechten, zwezerik met notensaus Vis: allerlei vis in lichte, romige sauzen Pasta: met truffel en kaas Kaas: rijpe, zachte kaassoorten
  • Rijping Elke plot wordt separaat gevinifieerd en 30% rijpt 5 maanden in grote oude houten vaten. Rijpt minimaal 5 jaar op droesem in de kelders.
  • Potentiële ontwikkeling Maximaal 2 jaar.
  • Bodem type In de ondergrond van het champagnegebied zit veel kalk en ook de bovenlaag bestaat voor 75% uit kalk (krijt, mergel en echte kalksteen). Dit zorgt voor een goede afwatering en de kalk geeft de Champagne zijn specifieke smaak.
  • Druivenras chardonnay, pinot noir