CHAMPAGNE TAITTINGER NOCTURNE ROSÉ - CITY LIGHTS

Frankrijk - Champagne ►

 

Bij Taittinger komen de Champagnes pas op de markt als ze optimaal gerijpt zijn. Deze Cuvée appeleert aan een clientèle die vóór het diner of erna tijdens een feestje wil genieten van een ronde en zachte Rosé Champagne. De Nocturne Rosé is sec en bestaat voor 40% uit Chardonnay, aangevuld met Pinot Noir en Pinot Meunier. Rijping 48 maanden en een dosage van 17,5 g/l. Nocturne Rosé heeft een heldere, flamboyante roze kleur en een fijne mousse. De smaak is gul en fris met een mooie balans tussen zoet, zuren en zijdezachte tannines.

 

Druivenras chardonnay cote de blancs, pinot meunier, pinot noir

 

Art.nr 43872

€ 80,60

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Champagne Taittinger is nog altijd een familiebedrijf en wordt geleid door Pierre-Emmanuel, zijn zoon Clovis en dochter Vitalie. Het is bijzonder dat het champagnehuis nog in de familie is, omdat alle andere grote namen in champagne inmiddels niet meer zelfstandig zijn. Het bestaansrecht van Taittinger is terug te voeren op een rigoureuze kwaliteitspolitiek. Terwijl de meeste grote huizen de bulk van druiven aankopen bij kleine contractboeren in plaats van hun eigen wijngaarden te koesteren, blijft Taittinger hechten aan het belang van hun eigen, duurzaam bewerkte wijngaarden: bijna 300 ha. Je kan zeggen dat de familie Taittinger door 50% met eigen druiven te werken, in staat is zijn eigen filosofie te volgen en bij de keuze voor de assemblage houdt men voor alle cuvées een hoog percentage van Chardonnay aan. Zo waarborgt men de elegante stijl waar Taittinger inmiddels wereldwijd bekend door is. Een ander aspect dat bijdraagt aan de onderscheidende kwaliteit is de rijpingstijd in de kelders van Taittinger: voor de jongste aanwinst, de Nocturne Rosé is dit 48 maanden! Bij Taittinger komen de Champagnes pas op de markt als ze optimaal gerijpt zijn. Deze cuvée appelleert aan een clientèle die voor het diner of erna tijdens een party wil genieten van een ronde en zachte Rosé Champagne. De Nocturne Rosé is sec en bestaat voor 40% uit Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Een dosage van 17,5 g/l. Een heldere, flamboyante roze kleur en een fijne mousse. De smaak is gul en fris met een mooie balans tussen zoet, zuren en tannines.

  • Alcohol percentage 12.5%
  • Land Frankrijk
  • Ligging wijngaard De bijna 300 ha. eigen wijngaard zijn verspreid over 34 verschillende wijngaarden. Een deel van Taittinger's wijngaarden liggen in de Côte de Blancs, de oostwaarts gelegen hellingen ten zuiden van Épernay. Hier komen verfijnde Chardonnay druiven vandaan. 
  • Regio Champagne
  • Wijnhuis Champagne Taittinger
  • Volume 0.75ltr
  • Wijn/Spijs combinatie Met luxe canapés en exquise kleine gerechtjes tijdens walking dinners.
  • Druivenras chardonnay, pinot meunier, pinot noir