FLEUR DU CAP NOBLE LATE HARVEST (0.375ltr)

Zuid-Afrika - Stellenbosch ►

 

Deze goudgele, zoete en fluweelzachte dessertwijn is gemaakt van 100%, laat geoogste viognier-druiven uit Stellenbosch. Ongeveer 35%, is aangetast door de botrytis cinerea, de schimmel die edele rotting veroorzaakt. De wijn geurt naar lychee, perzik(jam), gedroogde abrikoos, rozijn en bruine suiker. Op de achtergrond de typische Botrytis aroma's. In de smaak komen die rijpe, rijke aroma's terug. De afdronk is zacht, zoet maar met een mooie balans. Een wijn om bij panna cotta, vruchtendesserts, appeltaart of verse aardbeien te schenken maar ook bij pittige (blauwader)kaas, stevige patés met compote en gekonfijte eendenborst.

 

Een goudgele, fluweelzachte, zoete (dessert)wijn met aroma's van lychee, perzik, gedroogde abrikoos en honing

 

Druivenras viognier

 

Art.nr 46976

€ 19,25

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Fleur du Cap is een merkwijn van wijnhuis Bergkelder. In deze serie wijnen streven de wijnmakers ernaar de kenmerken van de druif en van zijn Kaapse herkomst naar voren te laten komen. De zoete Noble Late Harvest wordt gemaakt van 100% viognierdruiven, De druiven zijn laat rijp en met de hand worden deze geoogst als ze vol suiker en sap zitten en als een deel van het fruit is aangetast door de Botrytys Cinerea. Deze schimmel veroorzaakt de zogenaamde edele rotting die de unieke aroma's van gedroogde abrikoos, honing en noten geeft. Het best iets gekoeld serveren.

  • Alcohol percentage 9%
  • Land Zuid-Afrika
  • Ligging wijngaard De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Door die ligging profiteert het fruit van de verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan en wordt het beschermd tegen de hete late-middagzon. De druiven worden laat, ongeveer aan het eind van maart, met de hand geplukt. De druiven bevatten dan veel suiker. Er wordt pas geoogst als een deel van druiven, zo'n 35%, is aangetast door de botrytis cinerea, de schimmel die edele rotting veroorzaakt.
  • Regio Stellenbosch
  • Wijnhuis Fleur du Cap
  • Volume 0.375ltr
  • Wijn/Spijs combinatie De zoete, fruitige, fluweelzachte wijn past bij niet te zoete desserts. Bijvoorbeeld bij panna cotta, verse aardbeien, knapperig gebak met aardbeien en room, appeltaart, gekarameliseerde ananas, (sorbet)vruchtenijs, limoengebak. Ook bij hartige gerechten als paté, ganzenlever, salade met gebakken lever en wat gember, gekonfijte eendenborst of kalkoenpoten en bij pittige (blauwader)kaas komt hij verrukkelijk tot zijn recht.
  • Druivenras viognier
  • Jaar 2016